Helstekt majskyckling med rostad sallad av grönkål, potatis, dill, valnötter & broccoli

Helstekt majskyckling med rostad sallad av grönkål, potatis, dill, valnötter & broccoli

4 pers

Ingredienser

1 st hel Majskyckling
Matolja
Salt
Rostad sallad:
1 liter Grönkål, stammar borttagna och bruten i mindre bitar.
600 g Kulpotatis i halvor
2 dl Plockade dillvippr
1,5 dl Rostade valnötter
4 dl Små broccolibuketter
1 dl Grädde
50 g Smör
1 msk Citronjuice
Salt

Visa produkter som passar för recept

Gör så här

Gnid in kycklingen med olja och krydda med salt. Rosta kycklingen i ugn 200°C i 30 min, sänk värmen till 180°C och stek ytterligare ca 30 min tills köttet är genomstekt. Tag kycklingen ur ugnen och låt den vila 10 min innan du skär upp och serverar.
Rosta potatisen på 180°C i ca 30 min, krydda med salt. Stek grönkål och broccoli i smör hastigt ca 2-3 min, tillsätt valnötter, salt, citronjuice och grädde och låt koka upp.
Blanda försiktigt runt så att grädden ligger som ett tunt lager runt kål och broccoli. Blanda kål och broccoli med potatis och dill till en sallad och servera tillsammans med kycklingen.

Våra recept

 
 
Kategorier
Tillfällen
Världens kök