Recept

Ugnstekt majskyckling med medelhavs­grönsaker i tomatsås

3.7
(7)
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 1 st Hel Majskyckling
  • 1 st Röd paprika, skuren i bitar
  • 1 st Fänkål, skuren i bitar
  • 1 st Rödlök, skuren i klyftor
  • 4 st Salladslökar, skuren i mindre bitar
  • 8 st Små potatisar, halverade
  • 1 st Vitlöksklyfta, finhackad
  • 3 dl Tomatjuice
  • 1 dl Olivolja
  • 2 st Kvistar timjan
  • 4 st Lagerblad
  • Olivolja
  • Salt och peppar

Tillagning:

  1. Bind upp kycklingen med bindgarn så att låren ligger över brösten, gnid in kycklingen med olivolja och salta och peppra den. Stek kycklingen i ugnen på 175°C i ca 45 minuter eller tills innertemperaturen är 82°C och köttsaften är klar.

  2. Svetta alla grönsaker utom salladslöken i olivolja med timjan och vitlök, slå på tomatjuicen, lagerblad och olivolja. Låt allting sjuda i ca 10 min, lägg i salladslöken och låt sjuda ytterligare 5 min.

  3. Servera kycklingen på ett vackert fat med grönsakerna och såsen runt om.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 3.7 / 5. Antal röster: 7

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Hel Majskyckling ca 1300 g

Läs mer

Liknande recept