Ugnstekt majskyckling med medelhavsgrönsaker i tomatsås

Ugnstekt majskyckling med medelhavsgrönsaker i tomatsås

4 pers

Ingredienser

1 hel majskyckling
1 röd paprika, skuren i grova bitar
1 fänkål, skuren i klyftor
1 rödlök, skuren i klyftor
4 salladslökar, skuren i mindre bitar
8 små potatisar, halverade
1 vitlöksklyfta, finhackad
3 dl tomatjuice
1 dl olivolja
2 kvistar timjan
4 lagerblad
Olivolja
Salt och peppar

Visa produkter som passar för recept

Gör så här

Bind upp kycklingen med bindgarn så att låren ligger över brösten, gnid in kycklingen med olivolja och salta och peppra den. Stek kycklingen i ugnen på 175 grader i ca 45 minuter eller tills lårköttet släpper från benet. Svetta alla grönsaker utom salladslöken i olivolja med timjan och vitlök, slå på tomatjuicen, lagerblad och olivolja. Låt allting sjuda i ca 10 min, lägg i salladslöken och låt sjuda ytterligare 5 min. Servera kycklingen på ett vackert fat med grönsakerna och såsen runt om. Skär upp kycklingen vid bordet framför dina gäster.

En enkel och rustik rätt serverad precis som den görs i Frankrike.

Våra recept

 
 
Kategorier
Tillfällen
Världens kök