Sjuden hel Majskyckling

Sjuden hel Majskyckling

4 pers

Majskycklingen blir extra saftig och smakrik när den får sjuda i buljong, vin och kryddor. Servera med vårens primörer.

Ingredienser

1 st Majskyckling (hel)
Bindgarn
5 dl Vitt vin, torrt
1 liter Kycklingbuljong
1 st Lagerblad
5 st Timjankvistar
10 st Vitpepparkorn
1 st Purjolök
8 st Knippmorötter
1 dl Persilja, finhackad
3 msk Dragon, finhackad
100 g Smör
Maizena redning

Visa produkter som passar för recept

Gör så här

Bind upp kycklingen innan tillagning. Lägg den i en stor kastrull tillsammans med vinet, kycklingbuljongen och kryddorna. Sjud kycklingen under lock i ca 30 min och vänd den sedan en gång. Sjud ytterligare ca 30 min eller tills innertemperaturen är 82°C. Skumma av ytan då och då under tiden.
Ansa och skölj morötterna och skär i grova bitar. Skiva purjolöken grovt och skölj noga. Lyft upp kycklingen och koka ihop spadet till fin smak. Ca 6-7 dl återstår då. Red av med maizena till tunn sås låt grönsakerna sjuda med i såsen i ca 20 min tills de är mjuka. Vispa ner smöret och örterna. Smaka av med salt. Lägg tillbaka kycklingen och låt stå och dra 10 min innan servering.

Våra recept

 
 
Kategorier
Tillfällen
Världens kök