Sjuden hel Majskyckling
Ingredienser
- 1 st Hel majskyckling
- Bindgarn
- 5 dl Vitt vin, torrt
- 1 l Kycklingbuljong
- 1 st Lagerblad
- 5 st Timjankvistar
- 10 st Vitpepparkorn
- 1 st Purjolök
- 8 st Knippmorötter
- 1 dl Persilja
- 3 msk Dragon, finhackad
- 100 g Smör
- Maizena till redning
Tillagning:
-
Bind upp kycklingen innan tillagning. Lägg den i en stor kastrull tillsammans med vinet, kycklingbuljongen och kryddorna.
-
Sjud kycklingen under lock i ca 30 min och vänd den sedan en gång. Sjud ytterligare ca 30 min eller tills innertemperaturen är 82°C. Skumma av ytan då och då under tiden.
-
Ansa och skölj morötterna och skär i grova bitar. Skiva purjolöken grovt och skölj noga.
-
Lyft upp kycklingen och koka ihop spadet till fin smak. Ca 6-7 dl återstår då. Red av med maizena till tunn sås låt grönsakerna sjuda med i såsen i ca 20 min tills de är mjuka.
-
Vispa ner smöret och örterna. Smaka av med salt. Lägg tillbaka kycklingen och låt stå och dra 10 min innan servering.