Majskycklinggryta med grön sparris, morot och dill

Majskycklinggryta med grön sparris, morot och dill

4 pers

Ingredienser

1 hel majskyckling
1 bunt grön sparris, halverade
8 morötter med blast, eller 4 vanliga
1 dl gröna ärtor
1 vitlöksklyftor, fint hackad
1 gul lök
2 kvistar dill, plockade
2 dl vitt vin
8 dl kycklingfond
2 dl grädde
Olja till stekning
Salt och peppar

Visa produkter som passar för recept

Gör så här

Skär loss allt kött från kycklingen, skär även loss lårköttet från benen, ta av skinnet och skär bröstet i grova bitar. Värm upp en stor gryta, svetta vitlök och lök i lite olja. Slå på vinet och koka i 5 min, häll i kycklingfonden och grädden och lägg i köttet. Låt koka i ca 30 min. Dela morötterna i mindre bitar och lägg ner dem i grytan, koka ytterligare 10 min. Avsluta med att lägga i sparrisen, koka 5 min till, smaka av med salt och peppar och vänd i dillen. Klart att servera.

Servera den här läckra grytan med kokt potatis och ett gott bröd till. Att lägga i en klick pesto i varje tallrik förhöjer smaken på grytan.

Våra recept

 
 
Kategorier
Tillfällen
Världens kök