Recept

Majskycklinggryta med grön sparris, morot och dill

0
(0)
God kycklinggryta med hel majskyckling och fräscha grönsaker. En klick pesto på varje tallrik förhöjer smaken.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 1 st Hel majskyckling
  • 1 st Bunt grön sparris, halverade
  • 8 st Morötter i bunt, eller 4 vanliga
  • 1 dl Gröna ärtor
  • 1 st Vitlöksklyfta, fint hackade
  • 1 st Gul lök
  • 2 st Kvistar dill, plockade
  • 2 dl Vitt vin
  • 8 dl Kycklingbuljong
  • 2 dl Grädde
  • Olja till stekning
  • Salt och peppar

Tillagning:

  1. Skär loss allt kött från kycklingen, skär även loss lårköttet från benen, ta av skinnet och skär bröstet i grova bitar.

  2. Värm upp en stor gryta, svetta vitlök och lök i lite olja. Slå på vinet och koka i 5 min, häll i kycklingfonden och grädden och lägg i köttet. Låt koka i ca 30 min.

  3. Dela morötterna i mindre bitar och lägg ner dem i grytan, koka ytterligare 10 min.

  4. Avsluta med att lägga i sparrisen, koka 5 min till, smaka av med salt och peppar och vänd i dillen. Klart att servera.

  5. Servera den här läckra grytan med kokt potatis och ett gott bröd till. Att lägga i en klick pesto i varje tallrik förhöjer smaken på grytan.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Hel Majskyckling ca 1300 g

Läs mer

Liknande recept

Fänkålsstekt majskyckling med vårgrönt, spenat och rucola

60min
4
(3)

Helstekt majskyckling med rostad sallad av grönkål, potatis, dill, valnötter & broccoli

60min
4
(1)

Gryta med majskyckling­lårfilé med paprika, potatis, tomat, örter, spiskummin och fetaost

45min
4
(3)