Hel Majskyckling ca 1300 g

Art nr: 3948

Innehåll:

Färsk hel majskyckling utan inkråm. Klass A Hel kyckling (100%)

Ursprungsland:

Sverige

Tillagning:

Tillaga hela kycklingen i ugn i ca 200°C i ca 60 min. Kycklingen är klar när köttet lätt lossnar från benen, kärntemperaturen är 82°C och köttsaften är helt klar utan rosa inslag. Var noga med hygienen, diskaredskap och skärbräda och tvätta händerna före och efter hantering.

Hållbarhet & förvaring:

Förvaring: Förvaras vid högst +4°C

Näringsvärde per 100g:

  • energi 750 kJ / 180 kcal
  • fett 12 g
  • - varav mättat fett 4 g
  • kolhydrat <0.5 g
  • - varav sockerarter <0.5 g
  • protein 18 g
  • salt 0.2 g
Recept med

Hel Majskyckling ca 1300 g

Fänkålsstekt majskyckling med vårgrönt, spenat och rucola

60min
4
(3)

Ugnstekt majskyckling med medelhavs­grönsaker i tomatsås

50min
2.5
(2)

Sjuden hel Majskyckling

60min
0
(0)