Hel Majskyckling ca 1300 g

Art nr: 3948

Innehåll:

Färsk hel majskyckling utan inkråm. Klass A Hel kyckling (100%)

Ursprungsland:

Sverige

Tillagning:

Tillaga hela kycklingen i ugn i ca 200°C i ca 60 min. Kycklingen är klar när köttet lätt lossnar från benen, kärntemperaturen är 82°C och köttsaften är helt klar utan rosa inslag. Var noga med hygienen, diskaredskap och skärbräda och tvätta händerna före och efter hantering.

Hållbarhet & förvaring:

Hållbarhet: 10 dagar.
Förvaring: Förvaras vid högst +4°C

Näringsvärde per 100g:

  • energi 750 kJ / 180 kcal
  • fett 12 g
  • - varav mättat fett 4 g
  • kolhydrat <0.5 g
  • - varav sockerarter <0.5 g
  • protein 18 g
  • salt 0.2 g
Recept med

Hel Majskyckling ca 1300 g

Hel timjan- och citronmajskyckling med rostad purjopotatis

80min
4
(16)

Helrostad vitlöks- och paprikasmörad majskyckling med krämig tomatrisoni

90min
4.2
(5)

Helrostad majskyckling med smörbakad spetskål och chorizostekt svamp

90min
5
(4)

Fänkålsstekt majskyckling med vårgrönt, spenat och rucola

60min
3.3
(7)

Ugnstekt majskyckling med medelhavs­grönsaker i tomatsås

50min
3.7
(7)

Sjuden hel Majskyckling

60min
3.4
(5)

Majskycklinggryta med grön sparris, morot och dill

50min
4
(1)

Helstekt majskyckling med rostad sallad av grönkål, potatis, dill, valnötter & broccoli

60min
3.4
(7)

Helstekt majskyckling med fänkål, honung & svartpeppar

60min
3.2
(17)

Helstekt majskyckling med citron och timjanglace, rostad vitlöksgrädde, tomat, sparris och lök

70min
4.1
(28)

Helstekt Majskyckling med apelsin, peppar, pumpa och lök

70min
3.5
(2)

Hel ugnsrostad majskyckling med sparris och hollandaisesås med mandel & olivolja

60min
3
(7)

Hel Majskyckling med syrlig kålsallad & sojamajonnäs

60min
5
(10)

Hel Majskyckling med bl.a. brynt smör & rostade palsternackor, hasselnötter, Shiitake och druvor

60min
0
(0)