Recept

Hel Majskyckling med bl.a. brynt smör & rostade palsternackor, hasselnötter, Shiitake och druvor

0
(0)
Fantastiska smakkombinationer signerat Tommy Myllymäki.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 1 st Hel majskyckling
  • 3 msk Honung
  • 3 msk Soja
  • 100 g Brynt smör
  • 1 st Citron, rivet skal
  • 10 st Kvistar timjan
  • 4 st Stora palsternackor, skalade och i klyftor
  • 200 st Vindruvor utan kärnor
  • 50 st Hasselnötter, rostade och skalade
  • 100 g Shiitakesvamp
  • 1 dl Kalvfond
  • 2 msk Rödvinsvinäger
  • Salt

Tillagning:

  1. Blanda samman 50 g brynt smör med soja, citronskal, 5 timjankvistar och honung.

  2. Tryck in smöret under skinnet på kycklingen och krydda försiktigt med salt. Stoppa in kycklingen i mitten av ugnen vid 225°C i 10 minuter, sänk sedan värmen till 200°C.

  3. Lägg palsternackorna i samman ugnsform som kycklingen och låt allt steka klart i ugnen ca 45 minuter, ös kycklingen och palsternackorna då och då med fettet som bildas i formen.

  4. Stek shiitakesvampen hastigt i varm stekpanna och tillsätt hasselnötter och druvor. Toppa palsternackorna vid servering med svamp/druvfräset, garnera med timjankvistar.

  5. Koka upp kalvfond och blanda med 50 g brynt smör och rödvinsvinäger, krydda med rikligt av svartpeppar och servera som vinaigrette till kycklingen.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Hel Majskyckling ca 1300 g

Läs mer

Liknande recept

Indonesisk kycklinggratäng

45min
4
(8)

Fylld ugnstekt kyckling med parmesan och örter

60min
0
(0)

Hel ugnsrostad majskyckling med sparris och hollandaisesås med mandel & olivolja

60min
3
(2)