Hel Majskyckling med bl.a. brynt smör & rostade palsternackor, hasselnötter, Shiitake och druvor

Hel Majskyckling med bl.a. brynt smör & rostade palsternackor, hasselnötter, Shiitake och druvor

4 pers

Ingredienser

1 st Hel Majskyckling
3 msk Honung
3 msk Soja
50 g + 50 g Brynt smör
1 st Citron (skalet av)
5+5 kvistar Timjan
4 st Stora palsternackor, skalade och i klyftor
200 g Vindruvor utan kärnor
50 g Rostade skalade hasselnötter
100 g Shiitakesvamp
1 dl Kalvfond
2 msk Rödvinsvinäger
Salt

Visa produkter som passar för recept

Gör så här

Blanda samman 50 g brynt smör med soja, citronskal, 5 timjankvistar och honung. Tryck in smöret under skinnet på kycklingen och krydda försiktigt med salt.
Stoppa in kycklingen i mitten av ugnen vid 225°C i 10 minuter, sänk sedan värmen till 200°C.
Lägg palsternackorna i samman ugnsform som kycklingen och låt allt steka klart i ugnen ca 45 minuter, ös kycklingen och palsternackorna då och då med fettet som bildas i formen.
Stek shiitakesvampen hastigt i varm stekpanna och tillsätt hasselnötter och druvor. Toppa palsternackorna vid servering med svamp/druvfräset, garnera med timjankvistar.
Koka upp kalvfond och blanda med 50 g brynt smör och rödvinsvinäger, krydda med rikligt av svartpeppar och servera som vinaigrette till kycklingen.

Våra recept

 
 
Kategorier
Tillfällen
Världens kök