Recept

Ratatouille kyckling

4.7
(3)
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 1 st Hel kyckling
  • 150 g Zucchini, i grova tärningar
  • 1 st Röd paprika, i grova tärningar
  • 150 g Aubergine, i grova tärningar
  • 1 st Gul lök, grovhackad
  • 0.5 dl Olivolja
  • 2 st Vitlöksklyftor, hackade
  • 0.5 tsk Timjan
  • 0.5 tsk Rosmarin
  • 3 dl Krossade tomater
  • 2 dl Vitt matlagningsvin

Tillagning:

  1. Stycka kycklingen i bröst, lår och vingar. Hugg av låren i två bitar.

  2. Bryn kycklingdelarna i lite olivolja, lägg i en ugnsfast form. Vänta med att lägga i bröstbitarna. Sätt in i ugnen på 200°C. Tag ut efter 15 min.

  3. Fräs zucchini, paprika, aubergine och löken i olivoljan och vitlöken. Ta i timjan och rosmarin. Häll på den krossade tomaten och det vita vinet när grönsakerna fått fräsa i fem minuter. Låt koka i fem min, smaka av med salt och peppar.

  4. Tag ut kycklingen från ugnen, lägg på bröstbitarna och häll över ratatouillen. Ställ in i ugnen och tillaga kycklingen färdigt i ytterligare 15 min på 200°C.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 4.7 / 5. Antal röster: 3

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Liknande recept

Helrostad vitlöks- och paprikasmörad majskyckling med krämig tomatrisoni

90min
4.2
(5)

Helrostad majskyckling med smörbakad spetskål och chorizostekt svamp

90min
5
(4)

Bacongrillad Solbacka kyckling med gräddkokt savoykål, syrad rödkål och buljongkokt potatis

90min
4.6
(5)

Solbackakyckling

120min
3.7
(159)

Indonesisk kycklinggratäng

45min
3.7
(44)

Kyckling på potatisbädd

60min
4
(6)

Fylld ugnstekt kyckling med parmesan och örter

60min
2.3
(3)

Hel Majskyckling med syrlig kålsallad & sojamajonnäs

60min
5
(10)

Hel Majskyckling med bl.a. brynt smör & rostade palsternackor, hasselnötter, Shiitake och druvor

60min
0
(0)

Dragonkyckling i ugn

45min
0
(0)