Recept

Ratatouille kyckling

5
(1)
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 1 st Hel kyckling
  • 150 g Zucchini, i grova tärningar
  • 1 st Röd paprika, i grova tärningar
  • 150 g Aubergine, i grova tärningar
  • 1 st Gul lök, grovhackad
  • 0.5 dl Olivolja
  • 2 st Vitlöksklyftor, hackade
  • 0.5 tsk Timjan
  • 0.5 tsk Rosmarin
  • 3 dl Krossade tomater
  • 2 dl Vitt matlagningsvin

Tillagning:

  1. Stycka kycklingen i bröst, lår och vingar. Hugg av låren i två bitar.

  2. Bryn kycklingdelarna i lite olivolja, lägg i en ugnsfast form. Vänta med att lägga i bröstbitarna. Sätt in i ugnen på 200°C. Tag ut efter 15 min.

  3. Fräs zucchini, paprika, aubergine och löken i olivoljan och vitlöken. Ta i timjan och rosmarin. Häll på den krossade tomaten och det vita vinet när grönsakerna fått fräsa i fem minuter. Låt koka i fem min, smaka av med salt och peppar.

  4. Tag ut kycklingen från ugnen, lägg på bröstbitarna och häll över ratatouillen. Ställ in i ugnen och tillaga kycklingen färdigt i ytterligare 15 min på 200°C.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Liknande recept

Solbackakyckling

120min
3.7
(124)

Fylld ugnstekt kyckling med parmesan och örter

60min
2.3
(3)

Hel Majskyckling med bl.a. brynt smör & rostade palsternackor, hasselnötter, Shiitake och druvor

60min
0
(0)