Recept
Fylld ugnstekt kyckling med parmesan och örter

Servera gärna denna ugnstekta kyckling med wokade rotfrukter och bröd.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 60min
Ingredienser
- 1 st Hel kyckling
- 50 g Parmesanost
- 1.5 dl Blandade färska örter, finhackade
- 1 msk Vatten
- 1 tsk Salt
- 2 krm Svartpeppar
- Smör+salt+peppar+soja till pensling
Tillagning:
-
Skär bort ryggraden på kycklingen. Platta ut kycklingen så att den ligger alldeles platt och med bröstköttet uppåt.
-
Blanda samman ost, örtkryddor, vatten, salt och peppar.
-
Lyft försiktigt på skinnet på bröst och ben. Fördela fyllningen under skinnet.
-
Smält smöret i ugnen i en ugnsfast form. Blanda smöret med salt, peppar och soja. Pensla kycklingen.
-
Lägg kycklingen i formen och stek i ugn i 45-60 min, 175 grader, eller tills köttsaften är genomskinlig och klar.
-
Servera wokade rotfrukter och bröd till.
