Recept

Fylld ugnstekt kyckling med parmesan och örter

2.3
(3)
Servera gärna denna ugnstekta kyckling med wokade rotfrukter och bröd.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 1 st Hel kyckling
  • 50 g Parmesanost
  • 1.5 dl Blandade färska örter, finhackade
  • 1 msk Vatten
  • 1 tsk Salt
  • 2 krm Svartpeppar
  • Smör+salt+peppar+soja till pensling

Tillagning:

  1. Skär bort ryggraden på kycklingen. Platta ut kycklingen så att den ligger alldeles platt och med bröstköttet uppåt.

  2. Blanda samman ost, örtkryddor, vatten, salt och peppar.

  3. Lyft försiktigt på skinnet på bröst och ben. Fördela fyllningen under skinnet.

  4. Smält smöret i ugnen i en ugnsfast form. Blanda smöret med salt, peppar och soja. Pensla kycklingen.

  5. Lägg kycklingen i formen och stek i ugn i 45-60 min, 175 grader, eller tills köttsaften är genomskinlig och klar.

  6. Servera wokade rotfrukter och bröd till.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 2.3 / 5. Antal röster: 3

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Liknande recept

Helrostad vitlöks- och paprikasmörad majskyckling med krämig tomatrisoni

90min
4.2
(5)

Helrostad majskyckling med smörbakad spetskål och chorizostekt svamp

90min
5
(4)

Bacongrillad Solbacka kyckling med gräddkokt savoykål, syrad rödkål och buljongkokt potatis

90min
4.6
(5)

Solbackakyckling

120min
3.7
(158)

Indonesisk kycklinggratäng

45min
3.8
(42)

Ratatouille kyckling

40min
4.7
(3)

Kyckling på potatisbädd

60min
4
(6)

Hel ugnsrostad majskyckling med sparris och hollandaisesås med mandel & olivolja

60min
3
(7)

Hel Majskyckling med syrlig kålsallad & sojamajonnäs

60min
5
(10)

Hel Majskyckling med bl.a. brynt smör & rostade palsternackor, hasselnötter, Shiitake och druvor

60min
0
(0)