Recept

Glaserade Majskycklingben med frisk kålsallad

0
(0)
Fantastiskt goda glaserade majskycklingben tillsammans med denna kålsallad signerat Tommy Myllymäki.
Antal personer:

Ingredienser

  • 12 st Majskycklingben
  • 1 dl Kikkomansoja
  • 1 dl Råsocker
  • 4 msk Ananasjuice
  • 2 msk Rödvinsvinäger
  • 4 st Vitlöksklyftor, rivna
  • 20 drag Nymalen svartpeppar
  • 1 msk Sesamolja
  • Maizena redning
  • 2 msk Sesamfrön, blandade
  • Matolja
  • Salt
  • 6 dl Vitkål, fint strimlat
  • 2 st Lime, saft och skal
  • 1 dl Olivolja
  • 1 st Kruka mynta, grovt hackad
  • 1 st Kruka koriander, grovt hackad
  • 1 st Röd chili, finhackad
  • Salt

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 225°C. Koka samman soya, socker, ananasjuice, vinäger, vitlök och nymalen svartpeppar i 5 min på medelvärme, red av till simmig konsistens med maizena.

  2. Lägg kycklingbenen i en ugnsfast form och gnid in med matolja. Krydda med lite salt. Rosta kycklingbenen i ugn 225°C i ca 15 min, därefter penslar du kycklingbenen med såsen och låt steka i ca 20 min till. Kolla så att kycklingbenen är genomstekta och har en temperatur på 82°C.

  3. Ta ut kycklingbenen och pensla en sista gång med såsen och strössla över sesamfrön.

  4. Blanda samman alla ingredienser till kålsalladen och smaka av med lite salt.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Liknande recept

Helstekt majskyckling med fänkål, honung & svartpeppar

60min
2.2
(6)

Hel ugnsrostad majskyckling med sparris och hollandaisesås med mandel & olivolja

60min
1
(1)

Hel Majskyckling med syrlig kålsallad & sojamajonnäs

60min
0
(0)