Glaserade Majskycklingben med frisk kålsallad

Glaserade Majskycklingben med frisk kålsallad

4 pers

Ingredienser

12 st Majskycklingben
1 dl Kikkomansoya
1 dl Råsocker
4 msk Ananasjuice
2 msk Rödvinsvinäger
4 st Vitlöksklyftor, rivna
20 drag Nymalen svartpeppar
1 msk Sesamolja
Maizena redning
2 msk Blandade sesamfrön
Matolja
Salt

Frisk kålsallad:
6 dl Vitkål fint strimlad
2 st Lime, saft och skal av
1 dl Olivolja
1 kruka Mynta, grovt hackad
1 kruka Koriander, grovt hackad
1 st Röd Chili
Salt

Visa produkter som passar för recept

Gör så här

Koka samman soya, socker, ananasjuice, vinäger, vitlök och nymalen svartpeppar i 5 min på medelvärme, red av till simmig konsistens med maizena.
Lägg kycklingbenen i en ugnsfast form och gnid in med matolja. Krydda med lite salt.
Rosta kycklingbenen i ugn 225°C i ca 15 min, pensla nu kycklingbenen med såsen och låt steka i ca 20 min till. Kolla så att kycklingbenen är genomstekta och har en temperatur på 82°C.
Ta ut kycklingbenen och pensla en sista gång med såsen och strössla över sesamfrön.
Blanda samman alla ingredienser till kålsalladen och smaka av med lite salt.

Våra recept

 
 
Kategorier
Tillfällen
Världens kök