Recept
Festkyckling i Portvin

Kycklingbröstfilé i en klassisk portvinssås på bara 20 min.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 20min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- Salt och peppar
- Smör
- 1.5 dl Portvin
- 1 st Buljongtärning
- 2 dl Crème fraiche
- 2 tsk Kinesisk soja
- 2 krm Strösocker
Tillagning:
-
Stek filéerna i smör i en stekpanna. Salta och peppra.
-
SÅS: Blanda samman alla ingredienser i en kastrull. Låt koka livligt utan lock i 10 min.
-
Skiva köttet och lägg upp det på varma tallrikar. Häll såsen runt om och servera någon god variant på potatis till.
Liknande recept
Läs mer om Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Läs mer om Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
Läs mer om Teriyaki kyckling med spenat & mango-sallad St. Agur och sesampotatis
Teriyaki kyckling med spenat & mango-sallad St. Agur och sesampotatis
Läs mer om Kycklingfilé med apelsin- och kardemummasås med ugnsrostade rotfrukter & grönkålschips
Kycklingfilé med apelsin- och kardemummasås med ugnsrostade rotfrukter & grönkålschips
Läs mer om Tvådelad kycklingfilé i asiatisk marinad & nudelsallad
Tvådelad kycklingfilé i asiatisk marinad & nudelsallad
Läs mer om Mannerströms Kycklingsaltimbocca med risotto och olivsky
Mannerströms Kycklingsaltimbocca med risotto och olivsky
Läs mer om Kycklingfilé i Mousserande Vin
Kycklingfilé i Mousserande Vin
Läs mer om Fylld kycklingfile med gorgonzola
Fylld kycklingfile med gorgonzola
Läs mer om Ungsgratinerad kyckling med rökt sidfläsk
Ungsgratinerad kyckling med rökt sidfläsk
Läs mer om Cheddar-o spenatspäckad parmalindad Tvådelad kycklingfilé