Recept

Mannerströms Kycklingrullader fyllda med lök, persilja och bacon

4.4
(34)
Goda klassiska kycklingrullader fyllda med lök, persilja och bacon med god gräddsås. Servera med potatismos de lux. Receptet är signerat Leif Mannerström.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 16 st Skivor tunnskivad kycklingfilé
  • 1 st Gul lök, skivor
  • 4 st Bacon, grovskurna
  • 2 msk Fransk senap
  • 1 dl Persilja, grovt hackad
  • 4 st Morötter, skurna i stora bitar
  • 5 dl Färdigblandad kycklingfond enligt instruktioner på flaska
  • 8 st Grillspett
  • 0.5 dl Crème fraiche
  • 1 dl Grädde
  • 1 msk Smör
  • Salt och peppar
  • 500 g Mjölig potatis, skalad
  • 100 g Smör
  • 2 dl Grädde
  • 100 g Riven parmesanost

Tillagning:

  1. Rullader: Fräs bacon och den skivade löken i en stekpanna tills det hela fått lite färg och löken har mjuknat. Dra av från värmen och låt svalna ett par minuter.

  2. Tillsätt dijonsenap, persilja, salt och peppar. Lägg lite fyllning i mitten av varje skiva och rulla ihop. Träd dem sedan på grillspett. Tänk på var skarven sitter. Jag brukar använda två grillspett till varje portion av fyra rullader. Stek sedan i olivolja. När de fått fin färg häller man på kycklingfonden och låter småputtra i ca 15 minuter.

  3. Samtidigt lägger man i morötterna och låter dem ligga i samtidigt tills de har blivit lite mjuka. Tag rulladerna och morötterna ur pannan. Tillsätt crème fraiche, smör och grädde i buljongen och mixa med en stavmixer till en skummig buljong.

  4. Potatismos: Koka potatisen i rikligt saltat vatten. Häll av och ånga av potatisen, passera eller pressa den genom en potatispress. Rör i varm grädde, rumstempererat smör och avslutningsvis parmesan. Smaka av med vitpeppar.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 4.4 / 5. Antal röster: 34

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Tunnskivad Kycklingfilé

Läs mer

Liknande recept

Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör

40min
4.3
(42)

Teriyaki kyckling med spenat & mango-sallad St. Agur och sesampotatis

30min
4.5
(11)

Örtstekt kycklingbröstfilé, kantarellsås & rostade småpotatisar

30min
4.2
(18)

Spansk kycklingpaj

40min
4
(5)

Parmesanpanerad kycklingfilé med grönkålspesto & sötpotatis

30min
3.6
(5)

Paprikafyllda kycklingrullader med pepparsås

5
(1)

Kycklingfilé med apelsin- och kardemummasås med ugnsrostade rotfrukter & grönkålschips

30min
0
(0)

Tvådelad kycklingfilé i asiatisk marinad & nudelsallad

30min
3.8
(4)

Festkyckling i Portvin

20min
3.7
(3)

Cheddar-o spenatspäckad parmalindad Tvådelad kycklingfilé

45min
0
(0)