Recept

Örtstekt kycklingbröstfilé, kantarellsås & rostade småpotatisar

4.2
(11)
En supergod bjudrätt när du får gäster. Extra plus om du har plockat dina kantareller själv.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 4 st Kycklingbröstfiléer
  • 2.5 msk Färsk timjan
  • 150 g Färska kantareller
  • 3 st Schalottenlökar, finhackade
  • 3 dl Grädde
  • 1 msk Smör
  • 800 g Småpotatis, halverade
  • Matolja till stekning
  • 0.5 st Buljongtärning
  • 1 dl Vatten
  • 5 st Torkade aprikoser, skurna i små tärningar
  • 1 msk Dill, grovt hackad
  • 2 st Rödlökar, (halverade och skilda i sina lager)
  • 3 dl 1,2,3-lag (0,5 dl ättika, 1 dl socker, 1,5 dl vatten)
  • Salt och peppar

Tillagning:

  1. Koka upp 1,2,3-lagen och lägg i rödlöken. Lägg på ett lock, dra från värmen och låt stå.

  2. Bryn hastigt potatisen i olja. Salta & peppra, lägg i en långpanna. Ställ in i 175°C ugn i ca 20 min.

  3. Salta och peppra kycklingbröstfiléerna och bryn tills de fått fin färg. Rulla dem i de hackade örterna och lägg i dem med potatisen när det återstår 8-10 min.

  4. Bryn hälften av schalottenlöken i smör i 1 min. under omrörning. Tillsätt svampen, bryn ytterligare någon minut. Slå i vatten och buljongtärningen, koka upp. Tillsätt grädden, sänk värmen och låt sjuda 5 min. Smaka av med salt och peppar.

  5. Vänd potatisen i en skål tillsammans med schalottenlöken, aprikoserna och dillen. Smaka av med salt och peppar.

  6. Dela kycklingbrösten, lägg upp på tallrikar med potatis, sås och den syltade rödlöken!

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 4.2 / 5. Antal röster: 11

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Kycklingbröstfiléer

Läs mer

Liknande recept

Mästarfilé med apelsin- och kardemummasås med ugnsrostade rotfrukter & grönkålschips

30min
0
(0)

Mannerströms Kycklingsaltimbocca med risotto och olivsky

45min
4
(2)

Cheddar-o spenatspäckad parmalindad Tvådelad kycklingfilé

45min
0
(0)