Recept

Cheddar-o spenatspäckad parmalindad Tvådelad kycklingfilé

0
(0)
En riktigt god risotto med en cheddarfylld kycklingfilé inlindad med parmaskinka.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 1 påse Tvådelad kycklingbröstfilé
  • 1 påse Bladspenat (70g)
  • 1 st Vitlöksklyfta, pressad
  • 50 g Cheddarost i 4 stavar
  • 8 st Parmaskinka
  • 1 st Liten gul lök, finhackad
  • 2 dl Risottoris
  • 1 dl Vitt vin
  • 1 st Hönsbuljongtärning
  • 1 st Morot, små tärningar
  • 1 dl Gröna ärtor
  • 2 msk Parmesanost, riven

Tillagning:

  1. Fräs spenaten med vitlök mycket hastigt, dra från värmen, salt och peppra.

  2. Fördela spenaten på fyra kycklingskivor och lägg en cheddarstav ovanpå, lägg därefter en skiva kyckling ovanpå. Rulla ihop med parmaskinka och sätt en tandpetare rakt igenom.

  3. Bryn försiktigt filéerna i en stekpanna, baka därefter filéerna klara i ugnen på 150 grader i ca 10-15 min, låt innertemperaturen komma upp i 72°C.

  4. Fräs löken tillsammans med riset, späd med vinet och låt koka in i riset. Slå på 3 dl vatten och låt risotton sjuda sakta, lägg i hönsbuljongen och späd eventuellt med mer vatten om den blir för tjock. Låt risotton sjuda i ca 15 min.

  5. Ta i morötterna när det är fem minuter kvar och de gröna ärtorna precis innan servering. Smaka av med salt och peppar och den rivna parmesanen.

  6. Lägg i risotton och skär varje kycklingrulle i tre skivor, servera direkt.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Tvådelade Kycklingbröstfiléer

Läs mer

Liknande recept

Örtstekt kycklingbröstfilé, kantarellsås & rostade småpotatisar

30min
3
(3)

Mästarfilé i asiatisk marinad & nudelsallad

30min
5
(1)

Kycklingfilé i Mousserande Vin

30min
0
(0)