Cheddar-o spenatspäckad parmalindad Tvådelad kycklingfilé

Cheddar-o spenatspäckad parmalindad Tvådelad kycklingfilé

4 pers

Ingredienser

1 påse bladspenat
1 vitlöksklyfta, pressad
1 pkt Guldfågeln Tvådelade Kycklingfilé
50 g cheddarost i fyra stavar
8 skivor parmaskinka, mycket tunt skivade
1 liten gul lök, hackad
2 dl risotto, Arborio el. liknande
1 dl vitt vin
1 hönsbuljongtärning
1 morot, i små tärningar
1 dl frysta gröna ärtor
2 msk färskriven parmesan

Visa produkter som passar för recept

Gör så här

Fräs spenaten med vitlök mycket hastigt, dra från värmen, salt och peppra.
Fördela spenaten på fyra kycklingskivor och lägg en cheddarstav ovanpå, lägg därefter en skiva kyckling ovanpå. Rulla ihop med parmaskinka och sätt en tandpetare rakt igenom. Bryn försiktigt och baka filéerna därefter i ugnen på 150 grader i ca 10-15 min, låt innertemperaturen komma upp i 67 grader.
Fräs löken tillsammans med riset, späd med vinet och låt koka in i riset. Slå på 3 dl vatten och låt risotton sjuda sakta, lägg i hönsbuljongen och späd eventuellt med mer vatten om den blir för tjock. Låt risotton sjuda i ca 15 min. Ta i morötterna när det är fem minuter kvar och de gröna ärtorna precis innan servering. Smaka av med salt och peppar och den rivna parmesanen.
Lägg i risotton och skär varje kycklingrulle i tre skivor, servera direkt.

Våra recept

 
 
Kategorier
Tillfällen
Världens kök