Recept

Cheddar-o spenatspäckad parmalindad Tvådelad kycklingfilé

0
(0)
En riktigt god risotto med en cheddarfylld kycklingfilé inlindad med parmaskinka.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 1 påse Tvådelad kycklingbröstfilé
  • 1 påse Bladspenat (70g)
  • 1 st Vitlöksklyfta, pressad
  • 50 g Cheddarost i 4 stavar
  • 8 st Parmaskinka
  • 1 st Liten gul lök, finhackad
  • 2 dl Risottoris
  • 1 dl Vitt vin
  • 1 st Hönsbuljongtärning
  • 1 st Morot, små tärningar
  • 1 dl Gröna ärtor
  • 2 msk Parmesanost, riven

Tillagning:

  1. Fräs spenaten med vitlök mycket hastigt, dra från värmen, salt och peppra.

  2. Fördela spenaten på fyra kycklingskivor och lägg en cheddarstav ovanpå, lägg därefter en skiva kyckling ovanpå. Rulla ihop med parmaskinka och sätt en tandpetare rakt igenom.

  3. Bryn försiktigt filéerna i en stekpanna, baka därefter filéerna klara i ugnen på 150 grader i ca 10-15 min, låt innertemperaturen komma upp i 72°C.

  4. Fräs löken tillsammans med riset, späd med vinet och låt koka in i riset. Slå på 3 dl vatten och låt risotton sjuda sakta, lägg i hönsbuljongen och späd eventuellt med mer vatten om den blir för tjock. Låt risotton sjuda i ca 15 min.

  5. Ta i morötterna när det är fem minuter kvar och de gröna ärtorna precis innan servering. Smaka av med salt och peppar och den rivna parmesanen.

  6. Lägg i risotton och skär varje kycklingrulle i tre skivor, servera direkt.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Tvådelade Kycklingbröstfiléer

Läs mer

Liknande recept

Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries

40min
5
(1)

Parmesanpanerad majskycklingbröstfilé med krämig polenta och vitlöksbakade tomater

39min
4
(9)

Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör

40min
4.3
(42)

Teriyaki kyckling med spenat & mango-sallad St. Agur och sesampotatis

30min
4.5
(11)

Örtstekt kycklingbröstfilé, kantarellsås & rostade småpotatisar

30min
4.2
(17)

Parmesanpanerad kycklingfilé med grönkålspesto & sötpotatis

30min
3.6
(5)

Tvådelad kycklingfilé i asiatisk marinad & nudelsallad

30min
3.8
(4)

Mannerströms Kycklingsaltimbocca med risotto och olivsky

45min
3
(3)

Mannerströms Kycklingrullader fyllda med lök, persilja och bacon

30min
4.4
(34)

Festkyckling i Portvin

20min
3.7
(3)