Recept

Spansk kycklingpaj

4
(5)
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 4 st Kycklingbröstfiléer
  • 100 g Smör
  • 2 dl Vetemjöl
  • 1 dl Grahamsmjöl
  • 3 msk Vatten
  • 100 g Kräftstjärtar
  • 2 st Schalottenlökar
  • Smör
  • 0.5 st Påse saffran eller 0,5 tsk Gurkmeja
  • 1 tsk Salt
  • 2 krm Peppar
  • 1 tsk Timjan
  • 3 st Ägg
  • 3 dl Grädde
  • Riven ost

Tillagning:

  1. Arbeta samman smör, mjöl och vatten till pajdegen. Låt vila i kylskåp i 20 min.

  2. Klä en pajform med deg och förgrädda pajskalet i 10 min, 200°C.

  3. Strimla kycklingen.

  4. Finhacka löken. Fräs den i smör i stekpanna. Rör ner kycklingen, saffran, salt, peppar och timjan. Fräs ytterligare ett par minuter.

  5. Lägg kycklingröran i det förgräddade pajskalet. Strö kräftstjärtar över.

  6. Vispa samman ägg och grädde i en skål. Häll det över fyllningen. Servera pajen med krispiga färska grönsaker.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 4 / 5. Antal röster: 5

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Kycklingbröstfiléer

Läs mer

Liknande recept

Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries

40min
5
(1)

Parmesanpanerad majskycklingbröstfilé med krämig polenta och vitlöksbakade tomater

39min
4
(9)

Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör

40min
4.3
(42)

Örtstekt kycklingbröstfilé, kantarellsås & rostade småpotatisar

30min
4.2
(17)

Parmesanpanerad kycklingfilé med grönkålspesto & sötpotatis

30min
3.6
(5)

Tvådelad kycklingfilé i asiatisk marinad & nudelsallad

30min
3.8
(4)

Mannerströms Kycklingsaltimbocca med risotto och olivsky

45min
3
(3)

Mannerströms Kycklingrullader fyllda med lök, persilja och bacon

30min
4.4
(34)

Kycklingfilé i Mousserande Vin

30min
5
(1)

Festkyckling i Portvin

20min
3.7
(3)