Antal personer:
Tillagningstid: 40min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- 100 g Smör
- 2 dl Vetemjöl
- 1 dl Grahamsmjöl
- 3 msk Vatten
- 100 g Kräftstjärtar
- 2 st Schalottenlökar
- Smör
- 0.5 st Påse saffran eller 0,5 tsk Gurkmeja
- 1 tsk Salt
- 2 krm Peppar
- 1 tsk Timjan
- 3 st Ägg
- 3 dl Grädde
- Riven ost
Tillagning:
-
Arbeta samman smör, mjöl och vatten till pajdegen. Låt vila i kylskåp i 20 min.
-
Klä en pajform med deg och förgrädda pajskalet i 10 min, 200°C.
-
Strimla kycklingen.
-
Finhacka löken. Fräs den i smör i stekpanna. Rör ner kycklingen, saffran, salt, peppar och timjan. Fräs ytterligare ett par minuter.
-
Lägg kycklingröran i det förgräddade pajskalet. Strö kräftstjärtar över.
-
Vispa samman ägg och grädde i en skål. Häll det över fyllningen. Servera pajen med krispiga färska grönsaker.
