Recept

Teriyaki kyckling med spenat & mango-sallad St. Agur och sesampotatis

4.3
(4)
Grönmögelosten tillsammans med den goda teriyakikycklingen och salladen gör denna rätt helt gudomlig. Servera gärna med en klick majonnäs vid sidan.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 700 g Kycklinginnerfilé
  • 14 st Medelstora potatisar, skurna i ½ cm stora skivor
  • 3 msk Sesamfrön
  • Matolja till stekning
  • 80 g Bladspenat
  • 150 g Haricots vertes
  • 5 st Salladslökar, skurna 3 cm bitar
  • 1 st Mango, skalad och skuren i bitar
  • 50 g Grönmögelost, gärna S:t agur i bitar
  • Teriyakisås
  • Ev. majonnäs

Tillagning:

  1. Börja med att marinera kycklinginnerfiléerna i teriyakisås och låt stå.

  2. Vänd potatisskivorna i en skål med lite olja, salt och peppar. Lägg på en plåt och strö sesamfrön över. Ställ in i 175°C ugn i ca 20 min.

  3. Bryn kycklingen i en het panna med lite olja tills den fått fin färg. Lägg över i en långpanna. Ställ in i ugnen när det återstår ca 5 min. av tiden på potatisen.

  4. Hetta upp 2 msk olja i en stekpanna och lägg i bönorna. Bryn under omrörning i 2 min. Tillsätt löken och mangon och stek ytterligare någon minut. Lägg i spenaten och smaka av med salt och peppar.

  5. Fördela på fyra tallrikar och strö över ostbitarna. Skär kycklingbitarna i två delar. Lägg dem på salladen och ringla lite teriyakisås över. Fördela sesampotatisen och servera!

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 4.3 / 5. Antal röster: 4

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Kycklinginnerfilé 2 kg

Läs mer

Liknande recept

Paprikafyllda kycklingrullader med pepparsås

0
(0)

Mästarfilé i asiatisk marinad & nudelsallad

30min
5
(1)

Mannerströms Kycklingsaltimbocca med risotto och olivsky

45min
4
(1)