Recept

Kycklingfilé i Mousserande Vin

5
(1)
Spännande rätt där det är mousserande vin i såsen.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 4 st Kycklingbröstfiléer
  • Smör
  • Salt och peppar
  • 4 st Schalottenlök
  • 5 st Vitlöksklyftor
  • 200 g Färsk svamp
  • 2 krm Timjan
  • 1 st Lagerblad
  • 3 st Kvistar persilja
  • 5 dl Mousserande vin
  • 2 dl Crème fraiche
  • 8 st Katrinplommon

Tillagning:

  1. Bryn filéerna i en stekgryta. Salta och peppra.

  2. Hacka all lök fint. Skiva svampen. Låt lök, svamp och kryddor steka med köttet i några minuter.

  3. Späd med vin och låt puttra i 10 min. Tag bort persilja och lagerblad.

  4. Ta upp filéerna och håll dem varma under aluminiumfolie.

  5. Låt såsen koka livligt utan lock tills hälften återstår.

  6. Tillsätt crème fraiche. Koka upp. Rör ner plommonen. Låt koka 5 min.

  7. Lägg tillbaka filéerna och hetta upp rätten igen. Servera kokt pressad potatis och en färgglad sallad till. Lämplig dryck till måltiden är resten av det mousserande vinet.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Kycklingbröstfiléer

Läs mer

Liknande recept

Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries

40min
5
(1)

Parmesanpanerad majskycklingbröstfilé med krämig polenta och vitlöksbakade tomater

39min
3.9
(12)

Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör

40min
4.3
(42)

Parmesanpanerad kycklingfilé med grönkålspesto & sötpotatis

30min
3.6
(5)

Paprikafyllda kycklingrullader med pepparsås

5
(1)

Kycklingfilé med apelsin- och kardemummasås med ugnsrostade rotfrukter & grönkålschips

30min
0
(0)

Tvådelad kycklingfilé i asiatisk marinad & nudelsallad

30min
3.8
(4)

Mannerströms Kycklingsaltimbocca med risotto och olivsky

45min
3
(3)

Festkyckling i Portvin

20min
3.7
(3)

Cheddar-o spenatspäckad parmalindad Tvådelad kycklingfilé

45min
0
(0)