Recept

Parmesanpanerad majskycklingbröstfilé med krämig polenta och vitlöksbakade tomater

4
(13)
Krispig, saftig kyckling, söta tomater och len polenta gör denna rätt till en riktig italien-resa. Polenta är en klassiker i just italien och påminner på sätt och vis lite om en len potatispuré. Trixet är att röra polentan ordentligt när den sjuder och att smaka upp den med både en klick smör och riven parmesan.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 4 st majskycklingbröstifléer
  • salt och peppar
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 2 dl panko
  • 2 dl finriven parmesan
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 600 g körsbärstomater på kvist
  • ½ dl olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt och peppar
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk koncentrerad kycklingfond
  • 1 dl fin polenta
  • ½ dl grädde
  • 2 msk smör
  • 1 dl finriven parmesan
  • salt

Tillagning:

  1. Värm ugnen till 225 grader.

  2. Lägg tomaterna i en ugnsfast form och ringla över rikligt med olivolja. Krossa vitlöken och blanda runt med tomaterna. Krydda med salt och peppar och rosta i mitten av ugnen i ca 15 minuter tills tomaterna är bakade.

  3. Krydda kycklingen med salt och peppar.

  4. Blanda panko och riven parmesan i en djup tallrik, uppvispat ägg i en annan och vetemjöl i en tredje tallrik. Vänd först kycklingen i vetemjöl, sedan i ägg och slutligen i panko så att den helt täcks med rikligt med parmesanpanko.

  5. Hetta upp en stekpanna med olivolja. Stek kycklingen på ena sidan på medelvärme i ca 4 minuter eller tills den börjar bli gyllenbrun, lägg i en klick smör i stekpannan och vänd på kycklingen. Stek den andra sidan i ca 4 minuter också tills ytan är gyllenbrun.

  6. Baka färdigt kycklingen i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter eller tills kycklingen har en innetemperatur på 72 grader när du kontrollerar med en termometer.

  7. Koka under tiden upp vatten och grädde med fond. Vispa ner polenta när vattnet kokar och låt sjuda på svag värme under omrörning med en träslev i ca 5 minuter. Tillsätt eventuellt mer vatten om polentan känns fast. Konsistensen ska vara krämig som en potatispuré.

  8. Smaka av med salt och rör ner smör och riven parmesan. Servera genast med kyckling och bakade tomater samt grönsallad.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 4 / 5. Antal röster: 13

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Majskyckling­bröstfilé 4-pack

Läs mer

Liknande recept

Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries

40min
5
(1)

Citronmajskyckling, pasta med dragon- smörsås, grön sparris & rostade hasselnötter

35min
4.3
(3)

Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör

40min
4.3
(42)

Teriyaki kyckling med spenat & mango-sallad St. Agur och sesampotatis

30min
4.5
(11)

Mannerströms Kycklingsaltimbocca med risotto och olivsky

45min
3
(3)

Mannerströms Kycklingrullader fyllda med lök, persilja och bacon

30min
4.4
(34)

Majskycklingpaj med grön sparris, parmesan och sallad på rädisor

40min
5
(2)

Festkyckling i Portvin

20min
3.7
(3)

Dubbelbröst av majskyckling med honung, nötter, cidersås & spenat

60min
4.2
(5)

Dubbel Majskyckling­bröstfilé med salsiccia, rosmarin, vitlök och råstekt potatis

60min
0
(0)