Recept

Toast på majskycklingfilé med chorizo, spenat och pocherat ägg

3.7
(22)
En fantastisk god toast där sältan i chorizon tillsammans med kycklingfilén och såsen blir klockren. Signerad Tommy Myllymäki.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 2 st Majskycklingbröstfiléer
  • 4 st Skivor vitt bröd
  • 120 g Färsk chorizo
  • 50 g Babyspenat
  • 6 st Ägg
  • 200 g Smör
  • 2 msk Citronsaft
  • 1 dl Manchego-ost, fint riven
  • Gräslök
  • Olivolja

Tillagning:

  1. Bryn majskycklingen i olja och krydda med salt och peppar. Stek majskycklingen färdig i ugn 100°C till en innertemperatur av 72°C

  2. Gröp ur chorizon och hacka den grovt. Stek korvfärsen så den är genomstekt.

  3. Sautera spenaten hastigt så den faller ihop.

  4. Smält smöret och kolla så att det håller 50-60°C med en termometer.

  5. Vispa upp äggulor med citronsaft över vattenbad tills att äggulorna tjocknar. Tillsätt smöret under vispning i omgångar. Smaka av hollandaisesåsen med salt.

  6. Sjud upp vatten med en skvätt ättika och pochera 4 ägg i vattnet. Håll äggen varma under plastfilm.

  7. Stek brödet frasigt i rejält med smör. Bygg sedan en rejäl toast med spenat, chorizo, kyckling, ägg och hollandaisesås. Toppa med Manchego och gräslök samt ev. lite olivolja.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 3.7 / 5. Antal röster: 22

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Majskyckling­bröstfilé 2-pack

Läs mer

Liknande recept

Örtstekt majskycklingfilé med morot, oliver, soltorkade tomat & parmesanost

25min
3.5
(4)

Grillad Majskyckling­bröstfilé med blomkål, druvor, rädisor samt parmesanmajonnäs.

40min
0
(0)

Dubbelbröst av majskyckling med honung, nötter, cidersås & spenat

60min
5
(1)