Recept

Majskycklingbröst, vit sparris, Serranoskinka, mandel och torr sherry

3.9
(18)
Härligt vårigt recept med den färska vita sparrisen. Här får kycklingen långsamt bakas i ugnen så den blir så där saftig och god.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 4 st Majskycklingbröstfiléer
  • 8 st Vita sparris, skalade och delade på längden.
  • Smör att steka i
  • 8 st Serranoskinka
  • 3 st Kvistar backtimjan
  • 1 dl Marconamandel, grovt hackad (eller vanlig mandel)
  • 1.5 dl Torr sherry
  • 2 msk Sherryvinäger
  • 1 tsk Honung
  • 1 st Schalottenlök, finhackad
  • 200 g Smör
  • Salt

Tillagning:

  1. Dela kycklingfiléerna på längden och lägg sedan ihop dem igen, salt och peppra.

  2. Lägg ut skinkskivorna 2 och 2 omlott. Lägg på kycklingfiléerna och rulla ihop till smällkarameller med hjälp av plastfilm. Baka av kycklingrullarna i ugn 90°C till en innertemperatur av 68°C.

  3. Öppna upp plasten direkt och låt dem vila 5 min. Stek kycklingen hastig runtom i het olja.

  4. Koka ihop sherry, sherryvinäger, honung och schalottenlök tills 0,5 dl återstår. Mixa ned smöret i omgångar med en stavmixer tills att såsen tjocknar. Smaka av med salt.

  5. Bryn smör i en stekpanna och stek sparrisen gyllene på båda sidorna på medelhög värme. Krydda sparrisen med salt.

  6. Skiva kycklingen och lägg upp den. Skär ned sparrisen i mindre bitar och toppa kycklingen med sparris och mandel. Servera rikligt med sås till och ev. rostad potatis i ugn.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 3.9 / 5. Antal röster: 18

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Majskyckling­bröstfilé 4-pack

Läs mer

Liknande recept