Recept

Grillad Majskyckling­bröstfilé med blomkål, druvor, rädisor samt parmesanmajonnäs.

0
(0)
Vacker och fräsch rätt med vår goda majskycklingbröstfilé. En spännande kombo med blomkål, rädisor, vindruvor m.m. Toppad med en parmesanmajonnäs. Rätten signerad Tommy Myllymäki
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 4 st Majskycklingbröstfiléer
  • 1 st Blomkålshuvud, i små buketter
  • 300 st Röda vindruvor, halverade
  • 1 knippe Rädisor, i klyftor
  • 1 dl Gräslök, fint skuren
  • 100 g Parmesanost, fint riven
  • 2 msk Kapris, finhackad
  • 2 dl Majonnäs
  • 1 st Vitlöksklyfta, riven
  • 1 l Machesallad, plockade
  • 2 st Gemsalladshuvud, sköljd riven i bitar
  • 3 msk Olivolja
  • 1 msk Citronjuice
  • Salt

Tillagning:

  1. Grilla eller stek kycklingen hastigt på båda sidor och stek sedan färdigt i ugn 150°C i ca 25 min, låt vila 5 min och skiva sedan upp kycklingen.

  2. Koka blomkålen hastigt och kyl ned. Blanda blomkål, druvor, rädisor, gräslök, machesallad och gemsallad i en bunke. Häll över olivolja och citronsaft och krydda med salt.

  3. Blanda majonnäs med parmesanost, vitlök och kapris. Smaka av med salt

  4. Lägg upp salladen på tallrikar och lägg den skivade kycklingen ovanpå. Servera med såsen vid sidan.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Majskyckling­bröstfilé 4-pack

Läs mer

Liknande recept

Toast på majskycklingfilé med chorizo, spenat och pocherat ägg

30min
3.7
(22)

Örtstekt majskycklingfilé med morot, oliver, soltorkade tomat & parmesanost

25min
3.5
(4)

Dubbelbröst av majskyckling med honung, nötter, cidersås & spenat

60min
5
(1)