Recept

Dubbel Majskyckling­bröstfilé med salsiccia, rosmarin, vitlök och råstekt potatis

0
(0)
Denna kombo med majskycklingfilé och Salsiccia är suverän! Recept av Tommy Myllymäki.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 2 st Dubbelt majskycklingbröst med skinn
  • 100 g Salsiccia, färsk rå
  • 300 g Zucchini, i skivor
  • 600 g Potatis, i tunna skivor
  • 1 dl Olivolja
  • 10 st Vitlöksklyftor, krossade
  • 2 msk Timjanblad, fint plockade
  • 4 st Rosmarinkvistar
  • 100 g Smör
  • 4 dl Kalvbuljong
  • 1 st Citron, skal och saft
  • Salt

Tillagning:

  1. Tryck ut innehållet ur salsiccian och stoppa in den i mitten av de två dubbelbrösten, 50 g per dubbelbröst. Krydda med lite salt och peppar på köttsidorna. Vik ihop och forma till en rulle. Bind ihop rullen med bindgarn och krydda ytan med salt och peppar samt timjan.

  2. Varva potatis och zucchini i en ugnsfast form och ringla över lite olivolja och salt. Baka dem i ugn 220°C ca 25 min.

  3. Stek kycklingrullen i ugn 120°C till en innertemperatur av 70°C. Låt den vila någon minut och stek sedan rullen i smör tillsammans med 10 st krossade vitlöksklyftor och 4 st kvistar rosmarin. Var försiktig! Du vill inte bränna smör, vitlök eller rosmarin eftersom det ska användas som garnering vid servering.

  4. När kycklingen är gyllene ta upp den och tillsätt kalvbuljongen i stekpannan och låt koka upp. Smaka av såsen med citronsaft och skal.

  5. Skiva kycklingen och lägg upp på fat och ringla såsen över alltsammans. Garnera med vitlöken och rosmarinkvistarna.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Liknande recept

Toast på majskycklingfilé med chorizo, spenat och pocherat ägg

30min
3.7
(22)

Majskycklingpaj med grön sparris, parmesan och sallad på rädisor

40min
0
(0)

Dubbelbröst av majskyckling med honung, nötter, cidersås & spenat

60min
5
(2)