Recept

Dubbel Majskyckling­bröstfilé med salsiccia, rosmarin, vitlök och råstekt potatis

0
(0)
Denna kombo med majskycklingfilé och Salsiccia är suverän!
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 2 st Dubbelt majskycklingbröst med skinn
  • 100 g Salsiccia, färsk rå
  • 300 g Zucchini, i skivor
  • 600 g Potatis, i tunna skivor
  • 1 dl Olivolja
  • 10 st Vitlöksklyftor, krossade
  • 2 msk Timjanblad, fint plockade
  • 4 st Rosmarinkvistar
  • 100 g Smör
  • 4 dl Kalvbuljong
  • 1 st Citron, skal och saft
  • Salt

Tillagning:

  1. Tryck ut innehållet ur salsiccian och stoppa in den i mitten av de två dubbelbrösten, 50 g per dubbelbröst. Krydda med lite salt och peppar på köttsidorna. Vik ihop och forma till en rulle. Bind ihop rullen med bindgarn och krydda ytan med salt och peppar samt timjan.

  2. Varva potatis och zucchini i en ugnsfast form och ringla över lite olivolja och salt. Baka dem i ugn 220°C ca 25 min.

  3. Stek kycklingrullen i ugn 120°C till en innertemperatur av 70°C. Låt den vila någon minut och stek sedan rullen i smör tillsammans med 10 st krossade vitlöksklyftor och 4 st kvistar rosmarin. Var försiktig! Du vill inte bränna smör, vitlök eller rosmarin eftersom det ska användas som garnering vid servering.

  4. När kycklingen är gyllene ta upp den och tillsätt kalvbuljongen i stekpannan och låt koka upp. Smaka av såsen med citronsaft och skal.

  5. Skiva kycklingen och lägg upp på fat och ringla såsen över alltsammans. Garnera med vitlöken och rosmarinkvistarna.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Liknande recept

Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries

40min
5
(1)

Parmesanpanerad majskycklingbröstfilé med krämig polenta och vitlöksbakade tomater

39min
3.9
(12)

Citronmajskyckling, pasta med dragon- smörsås, grön sparris & rostade hasselnötter

35min
4.3
(3)

Majskycklingbröst, vit sparris, Serranoskinka, mandel och torr sherry

120min
3.9
(18)

Örtstekt majskycklingfilé med morot, oliver, soltorkade tomat & parmesanost

25min
4
(26)

Majskycklingpaj med grön sparris, parmesan och sallad på rädisor

40min
5
(2)

Majskycklingfilé med risotto på chorizo, paprika & rosmarin

40min
3
(8)

Majskyckling­bröstfilé i kryddig morotssås med ingefära, yoghurt och koriander

30min
4.2
(14)

Dubbelbröst av majskyckling med honung, nötter, cidersås & spenat

60min
4.2
(5)

Citron, vitlök och sardellfyllt Majskycklingbröst

45min
4
(1)