Recept

Majskyckling­bröstfilé i kryddig morotssås med ingefära, yoghurt och koriander

0
(0)
Frossa i riktigt god kryddig morotssås signerad Tommy Myllymäki med våra goda majskycklingbröstfiléer.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 4 st Majskycklingbröstfiléer
  • 1 l Morotsjuice
  • 200 g Smör + smör att steka i
  • 0.5 st Röd chili, fint skivad
  • 40 g Färsk ingefära, skalad och skuren i små tärningar
  • 8 st Små morötter, gärna knippmorötter
  • 2 tsk Curry
  • 2 st Krukor färsk koriander, grovt plockade
  • 1 dl Matlagningsyoghurt
  • 4 tsk Citronjuice
  • Salt

Tillagning:

  1. Stek majskycklingbrösten i smör tillsammans med gul curry tills att de har fin färg ca 2 min på varje sida. Stek kycklingen klar i ugn 150°C i ca 25 min.

  2. Stek morötterna i samma panna och i samma fett som kycklingen på medelvärme tills de är mjuka.

  3. Koka ihop morotsjuicen tills 1/3 återstår, tillsätt skivad röd chili och ingefära och låt sjuda 1 min.

  4. Mixa ned 200 g smör i omgångar med hjälp av en stavmixer, smaka av såsen med citronjuice och salt. Sila genom sil.

  5. Skiva kycklingen och lägg upp på tallriken, skeda över mycket sås, toppa med morot, yoghurt och koriander.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Majskyckling­bröstfilé 4-pack

Läs mer

Liknande recept

Marinerat kycklingbröst med spetskålstzatziki, quinoagryn och aprikoser

30min
0
(0)

Majskycklingfilé med risotto på chorizo, paprika & rosmarin

40min
1
(1)

Dubbel Majskyckling­bröstfilé med salsiccia, rosmarin, vitlök och råstekt potatis

60min
0
(0)