Majskycklingbröstfilé i kryddig morotssås med ingefära, yoghurt och koriander

Majskycklingbröstfilé i kryddig morotssås med ingefära, yoghurt och koriander

4 pers

Ingredienser

4 st Majskycklingbröstfiléer
1 liter Morotsjuice
200 g Smör + smör att steka i
½ Röd chili, fint skivad
40 g Färsk ingefära, skalad och skuren i små tärningar
8 st Små morötter, gärna knippmorötter
2 tsk Gul curry
2 krukor Färsk koriander, grovt plockad
1 dl Matlagningsyoghurt
3-4 tsk Citronjuice
Salt

Visa produkter som passar för recept

Gör så här

Stek majskycklingbrösten i smör tillsammans med gul curry tills att de har fin färg ca 2 min på varje sida. Stek kycklingen klar i ugn 150°C i ca 25 min.
Stek morötterna i samma panna och i samma fett som kycklingen på medelvärme tills de är mjuka. Koka ihop morotsjuicen tills 1/3 återstår, tillsätt skivad röd chili och ingefära och låt sjuda 1 min.
Mixa ned 200 g smör i omgångar med hjälp av en stavmixer, smaka av såsen med citronjuice och salt. Sila genom sil. Skiva kycklingen och lägg upp på tallriken, skeda över mycket sås, toppa med morot, yoghurt och koriander.

Våra recept

 
 
Kategorier
Tillfällen
Världens kök