Majskycklingfilé med risotto på chorizo, paprika & rosmarin

Majskycklingfilé med risotto på chorizo, paprika & rosmarin

4 pers

Risotto när den är som bäst tillsammans med en härligt gyllenstekt majskycklingfilé.

Ingredienser

4 st Majskycklingbröstfiléer
8 st Kvistar rosmarin
2 st Citroner
Salt & Peppar
Olivolja till stekning
Risotto:
4 dl Risottoris
2 st Gula lökar, finhackade
100 g Rostad röd paprika, fint tärnad
200 g Chorizokorv, urtagen ur fjälstret och grovt hackad
100 g Riven parmesanost
8 dl Varm kycklingbuljong
75 g Smör

Visa produkter som passar för recept

Gör så här

Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar och stek dem gyllene i hög värme i smör och olivolja i stekpanna. Låt även rosmarinkvistarna steka med tills de är krispiga , lyft upp dem och kycklingbrösten. Stek kycklingen klar i ugn 125°C till en innertemperatur av 72°C. Stek citronerna mörkbruna i stekpannan.
Fräs gul lök och ris genomskinligt i oljan i en kastrull. Tillsätt chorizo och fräs någon minut och tillsätt sedan kycklingbuljongen pö om pö och rör under tiden, koka riset på medelvärme.
När riset är nästintill färdigt tillsätt paprika, smör och parmesanost. Låt stå någon minut och smaka av med salt och peppar.
Skiva upp kycklingen och lägg den på risotton, plocka av de friterade gröna bladen från rosmarinen och strössla över kycklingen. Avsluta med en klyfta stekt citron.

Våra recept

 
 
Kategorier
Tillfällen
Världens kök