Recept

Majskycklingpaj med grön sparris, parmesan och sallad på rädisor

5
(2)
En härligt somrig paj med majskycklingbröstfilé, spenat, sparris och rädisor. Perfekt att förbereda och bara värma på när gästerna kommer.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 75 g Smör
  • 3 dl Vetemjöl
  • 3 msk Vatten
  • 1 krm Salt
  • 2 st Kycklingbröstfiléer
  • 0.4 st Purjolök, fint strimlad
  • 4 st Kvistar timjan
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 6 st Sparrisar, skurna i grova slantar
  • 1 dl Parmesanost, riven
  • 3 st Ägg
  • 2 dl Mjölk
  • 1 dl Grädde
  • 2 st Knippen rädisor
  • Olivolja
  • Flingsalt, svartpeppar
  • Parmesan

Tillagning:

  1. Knåda ihop salt, mjöl och det kalla smöret till en smulig massa. Gå i med vattnet och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut den färdiga pajdegen i en form och låt vila i kylen minst 30 min innan gräddning.

  2. Skär ner kycklingen i grova tärningar. Stek kycklingen tillsammans med purjolök och fint skivad vitlök.

  3. Vispa under tiden äggen tillsammans med grädde och mjölk och blanda därefter i 0,5 dl parmesan och plockad timjan.

  4. När kycklingen fått fin färg vänd i sparrisen och stek försiktigt i ytterligare 30 sek. Smaka av med salt och peppar.

  5. Lägg ett jämt lager av kycklingröran i pajdegen och avsluta med att slå på äggstanningen. Baka i 40 min på 175°C.

  6. Ansa rädisorna och skär i små klyftor. Låt ligga i iskallt vatten ca 10 min innan servering. Vänd rädisorna i olivolja, salt och peppar och arrangera runt om pajen. Strö resten av den rivna parmesanen över pajen.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Majskyckling­bröstfilé 2-pack

Läs mer

Liknande recept

Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries

40min
5
(1)

Parmesanpanerad majskycklingbröstfilé med krämig polenta och vitlöksbakade tomater

39min
4
(14)

Toast på majskycklingfilé med chorizo, spenat och pocherat ägg

30min
3.6
(27)

Majskycklingbröst, vit sparris, Serranoskinka, mandel och torr sherry

120min
3.9
(18)

Marinerat kycklingbröst med spetskålstzatziki, quinoagryn och aprikoser

30min
5
(1)

Majskycklingfilé med risotto på chorizo, paprika & rosmarin

40min
3
(8)

Majskyckling­bröstfilé i kryddig morotssås med ingefära, yoghurt och koriander

30min
4.2
(14)

Dubbelbröst av majskyckling med honung, nötter, cidersås & spenat

60min
4.2
(5)

Dubbel Majskyckling­bröstfilé med salsiccia, rosmarin, vitlök och råstekt potatis

60min
0
(0)

Citron, vitlök och sardellfyllt Majskycklingbröst

45min
4
(1)