Recept

Örtstekt majskycklingfilé med morot, oliver, soltorkade tomat & parmesanost

3.3
(3)
En härlig örtstekt majskyckling signerad Tommy Myllymäki.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 4 st Majskycklingbröstfiléer
  • 1 st Kruka basilika, grovt hackad
  • 1 st Kruka persilja, grovt hackad
  • 1 st Kruka timjan, grovt hackad
  • 25 g Pinjenötter, rostade
  • 2 st Vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 16 st Späda morötter
  • 50 g Kalamataoliver, urkärnade och finhackade
  • 50 g Soltorkade tomater, finhackade
  • 100 g Parmesanost, finriven
  • 3 dl Kalvfond
  • Olivolja till stekning

Tillagning:

  1. Klappa in kycklingfiléerna med hälften av örterna.

  2. Krydda kycklingen med salt och stek dem hastigt runt om i varm panna med lite olja. Stek färdigt kycklingen i ugn 125°C till en innertemperatur av 72°C.

  3. Stek morötterna gyllene i olja och tillsätt vitlök, soltorkad tomat, oliver och kalvfond, låt koka 1 minut.

  4. Tillsätt parmesanost och smaka av med salt och peppar.

  5. Skiva upp kycklingen och varva med morötter, sås och strö över de resterande örterna och pinjenötterna.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 3.3 / 5. Antal röster: 3

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Majskyckling­bröstfilé 4-pack

Läs mer

Liknande recept

Majskycklingbröst, vit sparris, Serranoskinka, mandel och torr sherry

120min
4.7
(3)

Ugnsstekt Majskyckling­bröstfilé på grillat bröd med ärtor, parmesan & mynta

30min
0
(0)

Dubbel Majskyckling­bröstfilé med salsiccia, rosmarin, vitlök och råstekt potatis

60min
0
(0)