Recept
Örtstekt majskycklingfilé med morot, oliver, soltorkade tomat & parmesanost
En härlig örtstekt majskyckling.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 25min
Ingredienser
- 4 st Majskycklingbröstfiléer
- 1 st Kruka basilika, grovt hackad
- 1 st Kruka persilja, grovt hackad
- 1 st Kruka timjan, grovt hackad
- 25 g Pinjenötter, rostade
- 2 st Vitlöksklyftor, tunt skivade
- 16 st Späda morötter
- 50 g Kalamataoliver, urkärnade och finhackade
- 50 g Soltorkade tomater, finhackade
- 100 g Parmesanost, finriven
- 3 dl Kalvfond
- Olivolja till stekning
Tillagning:
-
Klappa in kycklingfiléerna med hälften av örterna.
-
Krydda kycklingen med salt och stek dem hastigt runt om i varm panna med lite olja. Stek färdigt kycklingen i ugn 125°C till en innertemperatur av 72°C.
-
Stek morötterna gyllene i olja och tillsätt vitlök, soltorkad tomat, oliver och kalvfond, låt koka 1 minut.
-
Tillsätt parmesanost och smaka av med salt och peppar.
-
Skiva upp kycklingen och varva med morötter, sås och strö över de resterande örterna och pinjenötterna.
Liknande recept
Läs mer om Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Läs mer om Parmesanpanerad majskycklingbröstfilé med krämig polenta och vitlöksbakade tomater
Parmesanpanerad majskycklingbröstfilé med krämig polenta och vitlöksbakade tomater
Läs mer om Citronmajskyckling, pasta med dragon- smörsås, grön sparris & rostade hasselnötter
Citronmajskyckling, pasta med dragon- smörsås, grön sparris & rostade hasselnötter
Läs mer om Fänkålsstekt majskyckling med vårgrönt, spenat och rucola
Fänkålsstekt majskyckling med vårgrönt, spenat och rucola
Läs mer om Toast på majskycklingfilé med chorizo, spenat och pocherat ägg
Toast på majskycklingfilé med chorizo, spenat och pocherat ägg
Läs mer om Majskycklingbröst, vit sparris, Serranoskinka, mandel och torr sherry
Majskycklingbröst, vit sparris, Serranoskinka, mandel och torr sherry
Läs mer om Ugnsstekt Majskycklingbröstfilé på grillat bröd med ärtor, parmesan & mynta
Ugnsstekt Majskycklingbröstfilé på grillat bröd med ärtor, parmesan & mynta
Läs mer om Grillad Majskycklingbröstfilé med blomkål, druvor, rädisor samt parmesanmajonnäs.
Grillad Majskycklingbröstfilé med blomkål, druvor, rädisor samt parmesanmajonnäs.
Läs mer om Dubbelbröst av majskyckling med honung, nötter, cidersås & spenat
Dubbelbröst av majskyckling med honung, nötter, cidersås & spenat
Läs mer om Dubbel Majskycklingbröstfilé med salsiccia, rosmarin, vitlök och råstekt potatis