Örtstekt majskycklingfilé med morot, oliver, soltorkade tomat & parmesanost

Örtstekt majskycklingfilé med morot, oliver, soltorkade tomat & parmesanost

4 pers

Ingredienser

4 st Majskycklingbröstfiléer
1 kruka Basilika, grovt hackade
1 kruka Bladpersilja, grovt hackade
1 kruka Timjan, grovt hackade
25 g Pinjenötter, rostade
2 st Vitlöksklyftor, tunt skivade
16 st Späda morötter
50 g Svarta Kalamataoliver, urkärnade och finhackade
50 g Soltorkade tomater, finhackade
100 g Riven Parmesanost
3 dl Kalvfond
Olivolja till stekning

Visa produkter som passar för recept

Gör så här

Klappa in kycklingfiléerna med hälften av örterna.
Krydda kycklingen med salt och stek dem hastigt runt om i varm panna med lite olja.
Stek färdigt kycklingen i ugn 125°C till en innertemperatur av 72°C.
Stek morötterna gyllene i olja och tillsätt vitlök, soltorkad tomat, oliver och kalvfond, låt koka 1 minut.
Tillsätt parmesanost och smaka av med salt och peppar.
Skiva upp kycklingen och varva med morötter, sås och strö över de resterande örterna och pinjenötterna.

Våra recept

 
 
Kategorier
Tillfällen
Världens kök