Recept

Dubbelbröst av majskyckling med honung, nötter, cidersås & spenat

4.2
(5)
Underbara smaker både när det gäller kyckling och tillbehör. Ät och njut!
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 2 st Dubbel majskycklingbröstfilé med skinn
  • 1 dl Honung
  • 1 msk Äppelcidervinäger
  • 1 dl Nötter, lätt rostade (pistage, mandel, valnöt)
  • 4 st Timjankvistar
  • 1 st Äpple, tärnat
  • 1 st Gul lök, finhackad
  • 3 dl Äppelcider, torr
  • 3 dl Kalvbuljong
  • 2 dl Vispgrädde + 0,5 dl vispad grädde till servering
  • 2 l Bladspenat, färsk
  • 2 st Bananschalottenlökar, finhackade
  • 100 g Smör
  • Salt

Tillagning:

  1. Krydda dubbelbrösten med salt och peppar och stek det gyllene på båda sidor i smör. Tillsätt honung och vinäger och baka i ugn 150°C till en innertemp. 72°C. Ös med honung då och då så att den får fin glasering. Ta ut kycklingen ur ugnen och låt vila. Toppa med nötter.

  2. Sås: Fräs äpple, lök och timjan gyllene i smör. Tillsätt äppelcider och koka ihop tills hälften återstår. Tillsätt kalvbuljong och koka ihop igen tills hälften återstår. Tillsätt grädden och koka i ca 5 min och sila av såsen ner i en ny kastrull. Smaka av med salt och red ev. såsen.

  3. Vid servering vänd ned 0,5 dl lättvispad grädde i såsen för fin melering.

  4. Fräs spenaten ca 1 min i smör tillsammans med finhackad schalottenlök. Krydda med salt. Servera kycklingen med spenaten och ev. rostad potatis.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 4.2 / 5. Antal röster: 5

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Liknande recept

Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries

40min
5
(1)

Parmesanpanerad majskycklingbröstfilé med krämig polenta och vitlöksbakade tomater

39min
3.9
(8)

Toast på majskycklingfilé med chorizo, spenat och pocherat ägg

30min
3.6
(27)

Majskycklingbröst, vit sparris, Serranoskinka, mandel och torr sherry

120min
3.9
(18)

Ugnsstekt Majskyckling­bröstfilé på grillat bröd med ärtor, parmesan & mynta

30min
4.4
(5)

Örtstekt majskycklingfilé med morot, oliver, soltorkade tomat & parmesanost

25min
4.2
(17)

Majskycklingpaj med grön sparris, parmesan och sallad på rädisor

40min
5
(2)

Grillad Majskyckling­bröstfilé med blomkål, druvor, rädisor samt parmesanmajonnäs.

40min
0
(0)

Dubbel Majskyckling­bröstfilé med salsiccia, rosmarin, vitlök och råstekt potatis

60min
0
(0)

Citron, vitlök och sardellfyllt Majskycklingbröst

45min
4
(1)