Recept

Dubbelbröst av majskyckling med honung, nötter, cidersås & spenat

5
(2)
Underbara smaker signerat Tommy Myllymäki!
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 2 st Dubbel majskycklingbröstfilé med skinn
  • 1 dl Honung
  • 1 msk Äppelcidervinäger
  • 1 dl Nötter, lätt rostade (pistage, mandel, valnöt)
  • 4 st Timjankvistar
  • 1 st Äpple, tärnat
  • 1 st Gul lök, finhackad
  • 3 dl Äppelcider, torr
  • 3 dl Kalvbuljong
  • 2 dl Vispgrädde + 0,5 dl vispad grädde till servering
  • 2 l Bladspenat, färsk
  • 2 st Bananschalottenlökar, finhackade
  • 100 g Smör
  • Salt

Tillagning:

  1. Krydda dubbelbrösten med salt och peppar och stek det gyllene på båda sidor i smör. Tillsätt honung och vinäger och baka i ugn 150°C till en innertemp. 72°C. Ös med honung då och då så att den får fin glasering. Ta ut kycklingen ur ugnen och låt vila. Toppa med nötter.

  2. Sås: Fräs äpple, lök och timjan gyllene i smör. Tillsätt äppelcider och koka ihop tills hälften återstår. Tillsätt kalvbuljong och koka ihop igen tills hälften återstår. Tillsätt grädden och koka i ca 5 min och sila av såsen ner i en ny kastrull. Smaka av med salt och red ev. såsen.

  3. Vid servering vänd ned 0,5 dl lättvispad grädde i såsen för fin melering.

  4. Fräs spenaten ca 1 min i smör tillsammans med finhackad schalottenlök. Krydda med salt. Servera kycklingen med spenaten och ev. rostad potatis.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Liknande recept

Marinerat kycklingbröst med spetskålstzatziki, quinoagryn och aprikoser

30min
0
(0)

Dubbel Majskyckling­bröstfilé med salsiccia, rosmarin, vitlök och råstekt potatis

60min
0
(0)

Citron, vitlök och sardellfyllt Majskycklingbröst

45min
0
(0)