Recept

Citronmajskyckling, pasta med dragon- smörsås, grön sparris & rostade hasselnötter

4.3
(3)
En riktig favoritpasta som funkar såväl till lyxiga lördagsmiddagen som lite festligare vardagskvällen! Örtsmöret går fint att göra i förväg och förvara i kylskåp så går det snabbt att steka kyckling och svänga ihop pastan.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 3 st majskycklingbröst
  • olivolja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st saft från citron
  • salt och peppar
  • 500 g papardelle (eller annan pasta)
  • 25 g rostade hasselnötter
  • 1 st rivet skal från citron
  • 1 knippe grön sparris
  • ev strimlad röd chili
  • DRAGONSMÖR
  • 1 kruka färsk dragon
  • 1 kruka bladpersilja (ca 2 dl hackad
  • 125 g rumstempererat smör
  • 2 st stora vitlöksklyftor
  • 1 dl finriven parmesan eller peccorino
  • 1 st rivet skal från citron
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar

Tillagning:

  1. Hacka örterna till smöret grovt (då går det lättare mixa sönder dem) och mixa med vitlök, parmesan, skal och saft från citron samt salt och peppar till en grön massa. Tillsätt smöret och mixa tills du har ett slätt grönt smör.

  2. Krydda kycklingen med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med olivolja och lägg i en krossad vitlöksklyfta.

  3. Stek kycklingen så den får fin färg på båda sidor, pressa över citronsaft, sänk temperaturen och lägg på ett lock och låt kycklingen fortsätta bakas i ca 10 minuter tills den är genomlagad eller har en innertemperatur på ca 72 grader. Låt kycklingen vila under tiden du kokar pasta.

  4. Stek kycklingen så den får fin färg på båda sidor, pressa över citronsaft, sänk temperaturen och lägg på ett lock och låt kycklingen fortsätta bakas i ca 10 minuter tills den är genomlagad eller har en innertemperatur på ca 72 grader. Låt kycklingen vila under tiden du kokar pasta.

  5. Häll tillbaka den avrunna pastan i grytan med ca 1 dl pastavatten och dragonsmöret. Blanda runt med en träslev eller slickepott tills smöret smält och blandats med pastavattnet som en sås runt pastan. Smaka av med salt.

  6. Skiva kycklingen och sparrisen och toppa pastan med detta, samt chili om så önskas. Avsluta med hackade rostade hasselnötter samt eventuellt mer parmesan. Servera genast.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 4.3 / 5. Antal röster: 3

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Majskyckling­bröstfilé 4-pack

Läs mer

Liknande recept

Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries

40min
5
(1)

Parmesanpanerad majskycklingbröstfilé med krämig polenta och vitlöksbakade tomater

39min
4
(13)

Krämig pasta med citron & vitlök

20min
4.1
(61)

Toast på majskycklingfilé med chorizo, spenat och pocherat ägg

30min
3.6
(27)

Ugnsstekt Majskyckling­bröstfilé på grillat bröd med ärtor, parmesan & mynta

30min
4.4
(5)

Örtstekt majskycklingfilé med morot, oliver, soltorkade tomat & parmesanost

25min
4
(26)

Pasta med grillad tärnad kyckling, rostad paprika & basilika

20min
0
(0)

Majskyckling­lårfilé med pasta

20min
4
(4)

Grillad Majskyckling­bröstfilé med blomkål, druvor, rädisor samt parmesanmajonnäs.

40min
0
(0)

Dubbel Majskyckling­bröstfilé med salsiccia, rosmarin, vitlök och råstekt potatis

60min
0
(0)