Recept

Kyckling i ugn med smak av grönpeppar

3.6
(7)
Ugnsgratinerad kycklingfilé i en god sås med bl.a. grönpeppar, senap och crème fraiche.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 4 st Kycklingbröstfiléer
  • Salt och peppar
  • 1 msk Osötad senap
  • 1 msk Kinesisk soja
  • 1.5 msk Grönpeppar, grovstött
  • 2 dl Crème fraiche
  • 1 dl Mjölk
  • Jordnötter

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 175°C. Lägg filéerna i en ugnsfast form. Salta och peppra.

  2. Rör samman ingredienserna till såsen i en kastrull. Låt koka 5 min.

  3. Häll såsen över kycklingfiléerna.

  4. Gratinera i ugn i ca 25 min, eller tills innertemperaturen är 72°C och köttsaften är genomskinlig och klar.

  5. Strö jordnötter över och servera med ris och sallad.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 3.6 / 5. Antal röster: 7

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Kycklingbröstfilé

Läs mer

Liknande recept

Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör

40min
4.3
(42)

Chili och paprika kyckling med en kall chilisås

30min
0
(0)

Kycklingfilé med örter

30min
0
(0)

Kycklingfilé med ädelost och hasselnötter

30min
3.6
(7)

Kycklingfilé med soltorkade tomater & mozzarella

40min
4
(46)

Korvspäckad kycklingfilé med garlic rise

5
(1)

Ugnsgratinerad kycklingfilé med soltorkade tomater, oliver & basilika

30min
2.8
(6)

Inbakad fylld filé

40min
0
(0)

Fylld kycklingfile med gorgonzola

4.5
(4)

Festkyckling i Portvin

20min
3.7
(3)