Recept
Kyckling i ugn med smak av grönpeppar
Ugnsgratinerad kycklingfilé i en god sås med bl.a. grönpeppar, senap och crème fraiche.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- Salt och peppar
- 1 msk Osötad senap
- 1 msk Kinesisk soja
- 1.5 msk Grönpeppar, grovstött
- 2 dl Crème fraiche
- 1 dl Mjölk
- Jordnötter
Tillagning:
-
Sätt ugnen på 175°C. Lägg filéerna i en ugnsfast form. Salta och peppra.
-
Rör samman ingredienserna till såsen i en kastrull. Låt koka 5 min.
-
Häll såsen över kycklingfiléerna.
-
Gratinera i ugn i ca 25 min, eller tills innertemperaturen är 72°C och köttsaften är genomskinlig och klar.
-
Strö jordnötter över och servera med ris och sallad.
Liknande recept
Läs mer om Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
Läs mer om Chili och paprika kyckling med en kall chilisås
Chili och paprika kyckling med en kall chilisås
Läs mer om Kycklingfilé med ädelost och hasselnötter
Kycklingfilé med ädelost och hasselnötter
Läs mer om Kycklingfilé med soltorkade tomater & mozzarella
Kycklingfilé med soltorkade tomater & mozzarella
Läs mer om Korvspäckad kycklingfilé med garlic rise
Korvspäckad kycklingfilé med garlic rise
Läs mer om Ugnsgratinerad kycklingfilé med soltorkade tomater, oliver & basilika
Ugnsgratinerad kycklingfilé med soltorkade tomater, oliver & basilika
Läs mer om Inbakad fylld filé
Inbakad fylld filé
Läs mer om Fylld kycklingfile med gorgonzola
Fylld kycklingfile med gorgonzola
Läs mer om Ungsgratinerad kyckling med rökt sidfläsk
Ungsgratinerad kyckling med rökt sidfläsk
Läs mer om Festkyckling i Portvin