Recept
Kyckling i ugn med smak av grönpeppar

Ugnsgratinerad kycklingfilé i en god sås med bl.a. grönpeppar, senap och crème fraiche.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- Salt och peppar
- 1 msk Osötad senap
- 1 msk Kinesisk soja
- 1.5 msk Grönpeppar, grovstött
- 2 dl Crème fraiche
- 1 dl Mjölk
- Jordnötter
Tillagning:
-
Sätt ugnen på 175°C. Lägg filéerna i en ugnsfast form. Salta och peppra.
-
Rör samman ingredienserna till såsen i en kastrull. Låt koka 5 min.
-
Häll såsen över kycklingfiléerna.
-
Gratinera i ugn i ca 25 min, eller tills innertemperaturen är 72°C och köttsaften är genomskinlig och klar.
-
Strö jordnötter över och servera med ris och sallad.
