Recept

Ungsgratinerad kyckling med rökt sidfläsk

4.2
(6)
Denna kycklingrätt får gratinera i ugnen med rökt fläsk , vin och grädde, en perfekt fredagsrätt.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 4 st Kycklingbröstfiléer
  • Smör
  • Salt och peppar
  • 2 st Skivor sidfläsk
  • 1 st Gul lök
  • 2 msk Tomatpuré
  • 2 dl Rött vin
  • 1 dl Buljong
  • 2 dl Grädde

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 225°C.

  2. Bryn filéerna i stekpanna och lägg dem sedan i ugnsfast form. Salta och peppra.

  3. Skär fläsket i små tärningar och stek dem utan fett i stekpannan. Tag upp dem och diska ur pannan.

  4. Finhacka löken. Fräs lök och tomatpuré i stekpannan.

  5. Rör ner vin och buljong. Låt puttra 5 min. Tillsätt fläsket och grädden och låt såsen koka 10 min utan lock så att den blir lite tjockare i konsistensen.

  6. Häll såsen över filéerna. Gratinera i ugn ca 15 min tills kycklingen är klar. Innertemperatur 72°C och köttsaften genomskinlig och klar.

  7. Servera gärna kokt ris till där du tillsätter curry i kokvattnet.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 4.2 / 5. Antal röster: 6

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Kycklingbröstfiléer

Läs mer

Liknande recept

Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör

40min
4.3
(42)

Kycklingfilé med örter

30min
0
(0)

Kycklingfilé med ädelost och hasselnötter

30min
3.6
(7)

Kycklingfilé med soltorkade tomater & mozzarella

40min
4
(47)

Korvspäckad kycklingfilé med garlic rise

5
(1)

Ugnsgratinerad kycklingfilé med soltorkade tomater, oliver & basilika

30min
2.8
(6)

Inbakad fylld filé

40min
0
(0)

Fylld kycklingfile med gorgonzola

4.5
(4)

Kyckling i ugn med smak av grönpeppar

30min
3.6
(7)

Festkyckling i Portvin

20min
3.7
(3)