Recept

Ugnsgratinerad kycklingfilé med soltorkade tomater, oliver & basilika

2.6
(8)
Mycket gott när man låter filéerna puttra i en sås i ugnen. Servera med klyftpotatis och en god sallad.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 4 st Kycklingbröstfiléer, delade
  • 3 dl Grädde
  • 1 msk Kycklingfond
  • 0.5 tsk Rosmarin
  • 0.5 tsk Sambal oelek
  • 6 st Soltorkade tomater
  • 2 st Morötter, kokade innan
  • 1 st Paprika, tärnad
  • 10 st Kalamataoliver
  • 1 kruka Basilika

Tillagning:

  1. Bryn filéerna salta och peppra.

  2. Blanda grädde, kycklingfond, rosmarin, sambal olek ,soltorkade tomater.

  3. Placera filéer i en form och häll över såsen och låt puttra i ca 20 minuter. Lägg till sist i oliverna och basilikan.

  4. Servera med klyftpotatis och sallad

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 2.6 / 5. Antal röster: 8

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Kycklingbröstfiléer

Läs mer

Liknande recept

Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör

40min
4.3
(45)

Chili och paprika kyckling med en kall chilisås

30min
5
(1)

Kycklingfilé med örter

30min
0
(0)

Kycklingfilé med ädelost och hasselnötter

30min
3.6
(7)

Kycklingfilé med soltorkade tomater & mozzarella

40min
3.9
(52)

Korvspäckad kycklingfilé med garlic rise

5
(1)

Inbakad fylld filé

40min
0
(0)

Ungsgratinerad kyckling med rökt sidfläsk

30min
4.2
(6)

Kyckling i ugn med smak av grönpeppar

30min
3.6
(7)

Festkyckling i Portvin

20min
4
(4)