Recept
Festgratäng med blå och gröna druvor

En klassisk bjudrätt som lagas klart i ugn där kycklingfilén får gotta till sig i såsen. Vid servering toppa med halverade vindruvor, ris och en härlig grönsallad.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 40min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- Smör
- Salt och peppar
- 2 dl Crème fraiche
- 1 st Buljongtärning
- 1 msk Osötad senap
- 2 tsk Kinesisk soja
- 2 st Vitlöksklyftor, hackade
- 1.5 dl Riven ost
- Garnityr - blå och gröna druvor
Tillagning:
-
Bryn filéerna i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg sedan filéerna i en ugnsfast form.
-
Blanda samman alla ingredienserna till såsen, utom ost, i en kastrull.
-
Koka upp såsen och låt koka i 2 min utan lock. Häll såsen över köttet och strö osten över.
-
Stek i ugn 25 min, 175°C.
-
Vid servering: strö halverade, urkärnade druvor över köttet. Servera med ris och grönsaker.
Liknande recept
Läs mer om Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
Läs mer om Öl- och örtmarinerad Kycklingbröstfilé
Öl- och örtmarinerad Kycklingbröstfilé
Läs mer om Rosmarin- och dijonsenapsbräserad kycklingfilé
Rosmarin- och dijonsenapsbräserad kycklingfilé
Läs mer om Chili och paprika kyckling med en kall chilisås
Chili och paprika kyckling med en kall chilisås
Läs mer om Kycklingfilé med soltorkade tomater & mozzarella
Kycklingfilé med soltorkade tomater & mozzarella
Läs mer om Kycklingfilé med oliv och grönsaksröra
Kycklingfilé med oliv och grönsaksröra
Läs mer om Inbakad fylld filé
Inbakad fylld filé
Läs mer om Helstekt majskyckling med rostad sallad av grönkål, potatis, dill, valnötter & broccoli
Helstekt majskyckling med rostad sallad av grönkål, potatis, dill, valnötter & broccoli
Läs mer om Hawaiifilé
Hawaiifilé
Läs mer om Festkyckling i Portvin