Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- 1 dl Öl
- 4 msk Lönnsirap
- 2 msk Färska örter, finhackade
- 2 msk Kinesisk soja
- Ev. grädde
- 4 port. Pasta
Tillagning:
-
Blanda samman öl, lönnsirap, örtkryddor och soja i en plastpåse.
-
Lägg filéerna i påsen. Förslut påsen och skaka om. Låt vila i kylskåp i minst 30 min.
-
Töm påsens innehåll i en ugnsfast form. Stek i ugn i 25 min, 175°C, eller tills köttsaften är genomskinlig och klar.
-
Vid servering kan lite grädde hällas runt om köttet. Servera nykokt pasta och bröd till.
Liknande recept
Läs mer om Festgratäng med blå och gröna druvor
Festgratäng med blå och gröna druvor
Läs mer om Kycklingfilé med soltorkade tomater & mozzarella
Kycklingfilé med soltorkade tomater & mozzarella
Läs mer om Kycklingfilé med grönsaksgratäng
Kycklingfilé med grönsaksgratäng
Läs mer om Herrgårdsfilé
Herrgårdsfilé
Läs mer om Hawaiifilé
Hawaiifilé
Läs mer om Grönsaksfyllda filéer med morotssås
Grönsaksfyllda filéer med morotssås
Läs mer om Grön dröm för vitlöksälskare
Grön dröm för vitlöksälskare
Läs mer om Fylld kycklingfile med gorgonzola
Fylld kycklingfile med gorgonzola
Läs mer om Kyckling i ugn med smak av grönpeppar
Kyckling i ugn med smak av grönpeppar
Läs mer om Canneloni med spenat, basilika och grillad kyckling