Recept

Grönsaksfyllda filéer med morotssås

0
(0)
En färgglad rätt där bland annat en god morotssås.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 4 st Kycklingbröstfiléer
  • 1 st Morot, stor
  • 0.5 st Purjolök, det gröna
  • 2 tsk Kinesisk soja
  • 1 dl Grönsaks- eller hönsbuljong
  • Salt och Citronpeppar
  • 2 st Morötter, stora
  • 4 dl Grönsaksbuljong
  • 0.75 dl Koncentrerad apelsinjuice
  • 1 tsk Timjan

Tillagning:

  1. Gör ett snitt längs med varje filé så att de blir dubbelt så stora.

  2. Hyvla morötterna med osthyvel. Strimla purjolöken. Förväll dem i 5 min i kokande vatten. Krydda filéerna inuti med salt och peppar. Fyll dem med grönsakerna. Vik ihop dem och lägg dem i en ugnsfast form.

  3. Pensla köttet med soja. Häll buljong runt om och låt koka i ugn i ca 25 min, 175 grader, tills köttsaften är klar och genomskinlig.

  4. Tag upp filéerna ur formen och lägg dem på ett uppläggningsfat. Håll dem varma.

  5. SÅS: Skär morötterna i mindre bitar. Låt koka i buljong tills de mjuknat. Mixa i matberedare eller mixer. Häll såsen i en kastrull och tillsätt juice och timjan. Låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.

  6. Häll såsen runtom köttet. Gott att servera till: cous-cous eller ris, dekorerat med gröna ärtor.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Kycklingbröstfilé

Läs mer