Mannerströms Kycklinglasagne

Mannerströms Kycklinglasagne

4 pers

Lasagne med vår tunnskivade kycklingfilé. Vill man göra det ännu smidigare köper man både färdig tomatsås och ostsås.

Ingredienser

16 skivor Tunnskivad Kycklingbröstfilé
12 lasagneplattor
5 dl tomatsås
6 dl ostsås
1 dl riven parmesanost

Tomatsås:
2 burkar krossade tomater
2 hackade gula lökar
4 msk farinsocker
2 tärningar kycklingbuljong
3 pressade vitlöksklyftor
1 dl hackade örter, såsom basilika och persilja
4 msk vit balsamico vinäger
Salt, peppar och olivolja

Ostsås:
3 msk smör
2 msk mjöl
6 dl gräddmjölk
3-4 riv på en muskotnöt
1 lagerblad
3 dl riven parmesan

Ev. tomater till ugnstorkade tomater.

Visa produkter som passar för recept

Gör så här

Tomatsås: Fräs lök och vitlök i olivolja tillsätt resterande ingredienser förutom örterna som sparas till sist. Låt puttra på svag värme under omrörning tills vätskan reducerats med ca en tredjedel, ungefär en timme. Smaka av med salt och peppar.

Ostsås: Fräs smöret i en kastrull och rör ner mjölet, späd med gräddmjölken och kryddorna. Låt koka under omrörning i ca 15 minuter. Tillsätt parmesan och ge såsen ytterligare ett uppkok.

Lasagne: Ugn 200 grader. Smörj en ugnsäker form. Värm tomatsåsen, varva kyckling, tomatsås och ostsås. Börja och avsluta med ostsås och lägg kyckling i lagren med tomatsåsen. Strö över parmesan och grädda i mitten av ugnen ca 30-45 minuter. Lägg gärna på lite folie om lasagnen får för mycket färg.

Ugnstorkade tomater görs enkelt genom att dela tomater på hälften. Strö lite socker och salt på snittytan och torka dem i en långpanna på 90 grader ca 6-7 timmar beroende på tomaternas storlek.

Våra recept

 
 
Kategorier
Tillfällen
Världens kök