Recept
Kycklingfilé med grönsaksgratäng

En gratäng med allt i ett, enkelt och smidigt.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 40min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- 1 st Färsk fänkålsstånd
- 400 g Broccoli
- 2 st Morötter, stora
- 1 st Rödlök, stor
- Olja
- 2 dl Mjölk
- 4 st Ägg
- Salt och peppar
- Riven ost
Tillagning:
-
Strimla köttet.
-
Skär fänkålsståndet i mindre bitar, dela broccolin till små buketter och skär moroten i slantar.
-
Förväll grönsakerna i kokande vatten några minuter.
-
Lägg förvällda grönsaker och lök i en ugnsfast form. Lägg köttstrimlorna över. Salta och peppra.
-
Vispa samman mjölk, ägg, salt och peppar. Häll det över köttet.
-
Strö riven ost över och gratinera i ugn, 225 grader 20 min.
-
Servera nybakat bröd till.
Liknande recept
Läs mer om Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
Läs mer om Chili och paprika kyckling med en kall chilisås
Chili och paprika kyckling med en kall chilisås
Läs mer om Kycklingfilé med ädelost och hasselnötter
Kycklingfilé med ädelost och hasselnötter
Läs mer om Kycklingfilé med oliv och grönsaksröra
Kycklingfilé med oliv och grönsaksröra
Läs mer om Kycklingfilé med curry och äpple
Kycklingfilé med curry och äpple
Läs mer om Herrgårdsfilé
Herrgårdsfilé
Läs mer om Grönsaksfyllda filéer med morotssås
Grönsaksfyllda filéer med morotssås
Läs mer om Fylld kycklingfile med gorgonzola
Fylld kycklingfile med gorgonzola
Läs mer om Festkyckling i Portvin
Festkyckling i Portvin
Läs mer om Canneloni med spenat, basilika och grillad kyckling