Canneloni med spenat, basilika och grillad kyckling

Canneloni med spenat, basilika och grillad kyckling

4 pers

En härlig, lite lyxigare gratäng med grillad kyckling och mycket god ost. Perfekt rätt för lite fredagsfeeling!

Ingredienser

400 g grillade kycklinglårfiléer, skurna i mindre bitar
200 g färska fullkornspastaplattor
200 g ricottaost
200 g frusen spenat
100 g mozzarellaost
Parmesanost, riven
1 burk krossade tomater
2 gula lökar, hackade
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 tomater, skivade
2 kvistar basilika, hackade
Olivolja till stekning
Salt & peppar

Visa produkter som passar för recept

Gör så här

Svetta löken och vitlöken i olivoljan i en kastrull i 2 minuter, slå på den krossade tomaten och låt puttra i 20 minuter under omrörning. Smaka av såsen med salt och peppar. Värm spenaten i en kastrull eller micro tills den är helt smält, blanda i rícottaosten och kycklingen, smaka av med salt och peppar. Bred ut pastaplattorna och fördela ut spenatfyllningen i nedre kanten, rulla ihop till jämna rullar och skär cannelonin så att det blir 1 dm långa. Lägg dem bredvid varandra i en ugnsfast form. Häll på tomatsåsen i ett jämt lager över rullarna och fördela ut tomatskivorna och mozzarellaosten över såsen. Avsluta med att strö över parmesanosten och basilikan. Ställ in formen i ugnen på 180 grader i 25 minuter. Servera cannelonin med en sallad och ett gott fullkornsbröd.

Våra recept

 
 
Kategorier
Tillfällen
Världens kök