Helstekt majskyckling med citron och timjanglace, rostad vitlöksgrädde, tomat, sparris och lök

Helstekt majskyckling med citron och timjanglace, rostad vitlöksgrädde, tomat, sparris och lök

4 pers

Ingredienser

1 st Hel majskyckling
1 dl Flytande honung
2 st Citroner, skalet av
2 msk Plockade timjanblad
2 dl Grädde
20 st Cocktailtomater, skållade och skalade
12 st Gröna sparrisar
12 st Steklökar, skalade och delade
10 st Vitlöksklyftor, skivade
1 msk Plockad timjan
Salt
Svartpeppar, nymalen
Matolja
Smör till stekning

Visa produkter som passar för recept

Gör så här

Krydda kycklingen med salt och bind upp benen. Gnid in med olja och baka i ugn 200°C i 30 min. Under tiden blanda honung med citronskal och timjan och pensla kycklingen.
Sänk värmen till 180°C och pensla kycklingen var 10:e minut. Låt steka i ca 30 min tills kycklingen är genomstekt. Tag kycklingen ur ugnen och låt vila.
Stek steklökarna långsamt i smör i ca 10 min höj värmen och stek även sparrisen, tillsätt tomaterna och timjan och låt allt bli varmt. Krydda med salt och peppar.
Stek skivade vitlöksklyftor i smör tills de är gyllene, tillsätt grädden och låt koka till god smak. Smaka av med salt.
Lägg upp kycklingen med garnityren runt omkring, skeda grädden ovanpå.

Våra recept

 
 
Kategorier
Tillfällen
Världens kök