Helstekt majskyckling med citron och timjanglace, rostad vitlöksgrädde, tomat, sparris och lök
Ingredienser
- 1 st Hel majskyckling
- 1 dl Flytande honung
- 2 st Citroner, skalet av
- 2 msk Timjanblad
- 2 dl Grädde
- 20 st Cocktailtomater, skållade och skalade
- 20 st Gröna sparrisar
- 12 st Steklökar, skalade och delade
- 10 st Vitlöksklyftor, skivade
- 1 msk Timjan, plockad
- Salt och svartpeppar
- Matolja
- Smör till stekning
Tillagning:
-
Krydda kycklingen med salt och bind upp benen. Gnid in med olja och baka i ugn 200°C i 30 min. Under tiden blanda honung med citronskal och timjan och pensla kycklingen.
-
Sänk värmen till 180°C och pensla kycklingen var 10:e minut. Låt steka i ca 30 min tills kycklingen är genomstekt. Tag kycklingen ur ugnen och låt vila.
-
Stek steklökarna långsamt i smör i ca 10 min höj värmen och stek även sparrisen, tillsätt tomaterna och timjan och låt allt bli varmt. Krydda med salt och peppar.
-
Stek skivade vitlöksklyftor i smör tills de är gyllene, tillsätt grädden och låt koka till god smak. Smaka av med salt.
-
Lägg upp kycklingen med garnityren runt omkring, skeda grädden ovanpå.