
Helstekt majskyckling med citron och timjanglace, rostad vitlöksgrädde, tomat, sparris och lök
4 pers
Ingredienser
1 st Hel majskyckling
1 dl Flytande honung
2 st Citroner, skalet av
2 msk Plockade timjanblad
2 dl Grädde
20 st Cocktailtomater, skållade och skalade
12 st Gröna sparrisar
12 st Steklökar, skalade och delade
10 st Vitlöksklyftor, skivade
1 msk Plockad timjan
Salt
Svartpeppar, nymalen
Matolja
Smör till stekning
Gör så här
Krydda kycklingen med salt och bind upp benen. Gnid in med olja och baka i ugn 200°C i 30 min. Under tiden blanda honung med citronskal och timjan och pensla kycklingen.
Sänk värmen till 180°C och pensla kycklingen var 10:e minut. Låt steka i ca 30 min tills kycklingen är genomstekt. Tag kycklingen ur ugnen och låt vila.
Stek steklökarna långsamt i smör i ca 10 min höj värmen och stek även sparrisen, tillsätt tomaterna och timjan och låt allt bli varmt. Krydda med salt och peppar.
Stek skivade vitlöksklyftor i smör tills de är gyllene, tillsätt grädden och låt koka till god smak. Smaka av med salt.
Lägg upp kycklingen med garnityren runt omkring, skeda grädden ovanpå.