Helstekt majskyckling med fänkål, honung & svartpeppar

Helstekt majskyckling med fänkål, honung & svartpeppar

4 pers

Ingredienser

1 st Hel Majskyckling
2 msk Grovt stött Fänkålsfrö + 1 krm till servering
1 dl Honung
1 st Citron, saft och skal av
10 drag Svartpeppar nymalen
50 g Smör smält
Salt

Grov gratäng på potatis och fänkål med krutonger och getost
1 st Fänkålshuvud i grova klyftor
400 g Potatis i halvor
3 dl Grädde
2 st Vitlöksklyftor finrivna
200 g Smulad getost
0,5 dl Fint hackad bladpersilja
1 dl Crostini grovt krossade
Salt och nymalen svartpeppar samt olivolja

Visa produkter som passar för recept

Gör så här

Koka upp honung, smör, citronjuice och citronskal samt fänkålsfrö och svartpeppar och låt koka tills den är något simmig.
Krydda kycklingen med salt och pensla från början med såsen. Stek kycklingen i ugn 180°C i ca 60 min, pensla med såsen var 10e min. När kycklingen är klar (temp 82°C), ta den ur ugnen och pensla en sista gång och krydda med flingsalt och lite extra stött fänkålsfrö och svartpeppar.

Gratäng:
Lägg fänkål och potatis i ugnsfast form och krydda med salt, svartpeppar och gnid in med olivolja och vitlök.
Baka i ugn 180°C i 30 min, tillsätt grädde och baka i ytterligare 15 min. Toppa med smulad getost och baka ytterligare 15 min. Strö över fint strimlad persilja och krossade crostinis innan servering.

Våra recept

 
 
Kategorier
Tillfällen
Världens kök