Recept
Vitlöksmarinerade majskycklingklubbor m. avokadodipp o sallad

Antal personer:
Tillagningstid: 50min
Ingredienser
- 4 st Majskycklingklubbor
- 3 st Vitlöksklyftor
- 2 st Avokado
- 2 msk Matlagningsyoghurt
- 1 st Citron, saft och skal
- 1 pkt Rucolasallad
- 8 st Kvisttomater, små, halverade
- 1 st Rödlök, tunt skivad
- 1 pkt Krasse
- 2 msk Olivolja
- 1 msk Vitvinsvinäger
- Salt och peppar
Tillagning:
-
Mixa 1 dl olivolja med vitlök, salt och peppar. Lägg kycklingen i en plastpåse tillsammans med marinaden och låt ligga i ca 2 timmar i kylen.
-
Ta upp kycklingen och lägg den i en ugnsfast form och stek i ugnen på 175°C i ca 40 minuter.
-
Skala avokadon och mixa dem med yoghurt och citron till en slät kräm, smaka av med salt och peppar.
-
Lägg tomaterna, rucolan och rödlöken i en skål. Slå på olivoljan och vinägern, smaka av med salt och peppar.
-
Servera kycklingen varm tillsammans med den krispiga salladen och dippsåsen. Garnera med krasse.
