Recept

Ugnstekt Majskyckling­klubba med jordärtskocka, dragon & mandel

1.5
(2)
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 4 st Majskycklingklubbor
  • 12 st Jordärtskockor, skrubbade och delade
  • 20 g Färsk dragon, finhackad
  • 12 st Steklökar, skalade
  • 4 dl Grädde
  • 50 g Mandel, skalad och grovt hackad
  • 1 st Citron, skalet + 2 tsk citronsaft
  • Olivolja

Tillagning:

  1. Dela kycklingklubborna i två delar i knävecket och gnid in dem med salt och olja.

  2. Gnid in skockor och steklökar med salt och olja.

  3. Baka sedan kycklingen, jordärtskockorna och löken i samma ugnsfasta form på 180°C i ca 45 minuter.

  4. Tillsätt dragon, citronjuice och grädde och baka ytterligare 10 minuter. Avsluta genom att toppa med rivet citronskal och mandel.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 1.5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Majskyckling­klubba

Läs mer

Liknande recept

Helrostad vitlöks- och paprikasmörad majskyckling med krämig tomatrisoni

90min
4.2
(5)

Helrostad majskyckling med smörbakad spetskål och chorizostekt svamp

90min
5
(4)

Ugnstekt majskyckling med medelhavs­grönsaker i tomatsås

50min
3.7
(7)

Vitlöks­marinerade majskyckling­klubbor m. avokadodipp o sallad

50min
0
(0)

Helstekt majskyckling med rostad sallad av grönkål, potatis, dill, valnötter & broccoli

60min
3.4
(7)

Helstekt majskyckling med fänkål, honung & svartpeppar

60min
3.2
(17)

Helstekt Majskyckling med apelsin, peppar, pumpa och lök

70min
3.5
(2)

Hel ugnsrostad majskyckling med sparris och hollandaisesås med mandel & olivolja

60min
3
(7)

Glaserade Majskycklingben med frisk kålsallad

0
(0)

Citronrostade majskyckling­klubbor m vitkålstzatziki

50min
4.5
(2)