Recept

Citronrostade majskyckling­klubbor m vitkålstzatziki

0
(0)
Här serveras det en variant på tzatziki med vitkål istället.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 4 st Majskycklingklubbor
  • 2 st Citron, rivet skal
  • 2 st Vitlöksklyftor, rivna
  • 0.25 st Vitkålshuvud, fint strimlat
  • 1 dl Turkisk yoghurt
  • 5 st Rädisor, tunt skivade
  • 2 st Kvistar dill, plockade
  • 600 g Potatis, gärna färskpotatis
  • 2 st Kvistar rosmarin
  • 2 st Kvistar timjan
  • 2 st Kvistar salvia
  • Olivolja
  • Salt och peppar

Tillagning:

  1. Peta in citronskalet och lite av vitlöken innanför skinnet på kycklingen, vänd dem i olivolja och salta och peppra. Stek dem i ugnen på 175 grader i ca 40 minuter.

  2. Skär potatisen i mindre bitar och lägg dem på en plåt, vänd dem med olivoljan och örterna, salta och peppra. Stek potatisen i ugn samtidigt som kycklingen tills de är gyllenbruna.

  3. Blanda kålen med yoghurt, dill, vitlök, rädisor och smaka av med salt och peppar.

  4. Servera klubborna med den ugnsstekta potatisen och tzatzikin.

  5. På sommaren är det ännu godare att grilla kycklingen på grillen med massor av örter i grillkolen.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Majskyckling­klubbor

Läs mer

Liknande recept

Vitlöks­marinerade majskyckling­klubbor m. avokadodipp o sallad

50min
0
(0)

Ugnstekt Majskyckling­klubba med jordärtskocka, dragon & mandel

65min
0
(0)

Majskyckling­bröstfilé i kryddig morotssås med ingefära, yoghurt och koriander

30min
0
(0)