Recept

Stekt majskyckling­bröstfilé m cocktailtomater, fetaost, tapenade

0
(0)
Snabbt, nyttigt och gott!
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 4 st Majskycklingbröstfiléer
  • 24 st Cocktailtomater, gärna både gula och röda
  • 1 st Schalottenlök, fint hackad
  • 1 dl Svarta oliver
  • 1 dl Fetaost, tärnad
  • 1 dl Tapenade
  • 2 st Kvistar basilika, plockade
  • 1 nypa Socker
  • 2 msk Olivolja
  • 2 msk Balsamvinäger
  • Olja till stekning
  • Salt och peppar

Tillagning:

  1. Stek kycklingbrösten i oljan, salta och peppra. Baka färdigt dem i ugnen på 125°C i ca 15 min.

  2. Vänd runt tomaterna, olivoljan, vinägern och schalottenlöken, smaka av med salt, socker och peppar. Låt tomaterna dra en liten stund.

  3. Lägg upp tomaterna på tallrikar, slå tomatspade över, fördela ut fetaosten och basilikan över tomaterna. Servera med kycklingen och tapenaden.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Majskyckling­bröstfilé 4-pack

Läs mer

Liknande recept

Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries

40min
5
(1)

Parmesanpanerad majskycklingbröstfilé med krämig polenta och vitlöksbakade tomater

39min
4
(13)

Majskycklingbröst, vit sparris, Serranoskinka, mandel och torr sherry

120min
3.9
(18)

Ugnsstekt Majskyckling­bröstfilé på grillat bröd med ärtor, parmesan & mynta

30min
4.4
(5)

Örtstekt majskycklingfilé med morot, oliver, soltorkade tomat & parmesanost

25min
4
(26)

Marinerat kycklingbröst med spetskålstzatziki, quinoagryn och aprikoser

30min
5
(1)

Majskycklingpaj med grön sparris, parmesan och sallad på rädisor

40min
5
(2)

Majskycklingfilé med risotto på chorizo, paprika & rosmarin

40min
3
(8)

Grillad Majskyckling­bröstfilé med blomkål, druvor, rädisor samt parmesanmajonnäs.

40min
0
(0)

Dubbel Majskyckling­bröstfilé med salsiccia, rosmarin, vitlök och råstekt potatis

60min
0
(0)