Recept

Stekt majskyckling­bröstfilé m cocktailtomater, fetaost, tapenade

0
(0)
Snabbt, nyttigt och gott!
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 4 st Majskycklingbröstfiléer
  • 24 st Cocktailtomater, gärna både gula och röda
  • 1 st Schalottenlök, fint hackad
  • 1 dl Svarta oliver
  • 1 dl Fetaost, tärnad
  • 1 dl Tapenade
  • 2 st Kvistar basilika, plockade
  • 1 nypa Socker
  • 2 msk Olivolja
  • 2 msk Balsamvinäger
  • Olja till stekning
  • Salt och peppar

Tillagning:

  1. Stek kycklingbrösten i oljan, salta och peppra. Baka färdigt dem i ugnen på 125°C i ca 15 min.

  2. Vänd runt tomaterna, olivoljan, vinägern och schalottenlöken, smaka av med salt, socker och peppar. Låt tomaterna dra en liten stund.

  3. Lägg upp tomaterna på tallrikar, slå tomatspade över, fördela ut fetaosten och basilikan över tomaterna. Servera med kycklingen och tapenaden.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Majskyckling­bröstfilé 4-pack

Läs mer

Liknande recept

Marinerat kycklingbröst med spetskålstzatziki, quinoagryn och aprikoser

30min
5
(1)

Majskycklingfilé med risotto på chorizo, paprika & rosmarin

40min
2.3
(4)

Dubbelbröst av majskyckling med honung, nötter, cidersås & spenat

60min
4.7
(3)