Recept

Asiatisk taco med majskycklingfärs

5
(2)
Testa tacos på ett nytt sätt och ge den en asiatisk touch. Majskycklingfärs gör den lite extra lyxig. Här tillför örterna väldigt god fräschör så ta er tid att köpa hem dem och använd rikligt.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 450 g Majskycklingfärs
  • 1 tsk Korianderfrö, stött
  • 2 msk Soja
  • 1 tsk Sesamolja
  • 1 tsk Chili flakes
  • 2 tsk Sesamfrö, svarta
  • 2 tsk Sesamfrö, vita
  • 2 st Vitlöksklyftor, fint hackade
  • 100 g Majskorn
  • 200 g Rödkål, tunt hyvlad
  • 1 st Lime, saft och zest
  • 1.5 dl Majonnäs
  • 1 kruka Koriander, plockade blad
  • 1 kruka Mynta, plockade plad
  • Limeklyftor till servering
  • Salt
  • Socker
  • Tortillabröd

Tillagning:

  1. Stek kycklingfärsen gyllene tillsammans med vitlök i matolja. Tillsätt korianderfrön, soja, sesamolja, chiliflakes och sesamfrön och stek försiktigt någon minut till.

  2. Blanda ihop majonnäs med limeskal och saft. Smaka av med en nypa socker och salt.

  3. Montera tacos på tortillabröd med färs i botten, toppa med majonnäs, majs, rödkål och sist färska örter.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Majskycklingfärs

Läs mer

Liknande recept

Thailändska salladswraps med kycklingfärs

20min
4.5
(8)

Majskyckling­köttbullar med parmesan, persilja, vitlök och citron i tomatsås

40min
5
(1)

Hel ugnsrostad majskyckling med sparris och hollandaisesås med mandel & olivolja

60min
3
(2)