Asiatisk taco med majskycklingfärs
Ingredienser
- 450 g Majskycklingfärs
- 1 tsk Korianderfrö, stött
- 2 msk Soja
- 1 tsk Sesamolja
- 1 tsk Chili flakes
- 2 tsk Sesamfrö, svarta
- 2 tsk Sesamfrö, vita
- 2 st Vitlöksklyftor, fint hackade
- 100 g Majskorn
- 200 g Rödkål, tunt hyvlad
- 1 st Lime, saft och zest
- 1.5 dl Majonnäs
- 1 kruka Koriander, plockade blad
- 1 kruka Mynta, plockade plad
- Limeklyftor till servering
- Salt
- Socker
- Tortillabröd
Tillagning:
-
Stek kycklingfärsen gyllene tillsammans med vitlök i matolja. Tillsätt korianderfrön, soja, sesamolja, chiliflakes och sesamfrön och stek försiktigt någon minut till.
-
Blanda ihop majonnäs med limeskal och saft. Smaka av med en nypa socker och salt.
-
Montera tacos på tortillabröd med färs i botten, toppa med majonnäs, majs, rödkål och sist färska örter.