Recept
Thailändska salladswraps med kycklingfärs

Fantastiskt goda salladswraps med god het thailändska kycklingfärs.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 20min
Ingredienser
- 450 g Kycklingfärs
- Olivolja och sesamolja
- 2 st Vitlöksklyftor, hackade
- 1 bit Ingefära, finhackad
- 2 st Röda chili, urkärnade och hackade
- 1 msk Brunt socker
- 2 msk Fisksås
- 1 msk Japansk soja
- 0.5 st Lime, zest
- 1 dl Limejuice
- 2 st Hjärtsalladshuvud, fint plockade blad
- 3 st Vårlökar, fint skivade
- En handfull plockad koriander
Tillagning:
-
Hetta upp oliv- och sesamolja i en wok. Fräs kycklingfärs tills den är klar.
-
Tillsätt brunt socker, vitlök, ingefära, chilis och värm upp. Häll i soja, fisksås, limejuice och limezest och ta av från värmen.
-
Lägg ut individuella salladsblad och fyll med färsblandningen. Garnera med vårlök och koriander och servera.
Liknande recept
Läs mer om Hel timjan- och citronmajskyckling med rostad purjopotatis
Hel timjan- och citronmajskyckling med rostad purjopotatis
Läs mer om Fänkålsstekt majskyckling med vårgrönt, spenat och rucola
Fänkålsstekt majskyckling med vårgrönt, spenat och rucola
Läs mer om Festgratäng med blå och gröna druvor
Festgratäng med blå och gröna druvor
Läs mer om Kycklingfilé med apelsin- och kardemummasås med ugnsrostade rotfrukter & grönkålschips
Kycklingfilé med apelsin- och kardemummasås med ugnsrostade rotfrukter & grönkålschips
Läs mer om Majskycklingköttbullar med parmesan, persilja, vitlök och citron i tomatsås
Majskycklingköttbullar med parmesan, persilja, vitlök och citron i tomatsås
Läs mer om Helstekt Majskyckling med apelsin, peppar, pumpa och lök
Helstekt Majskyckling med apelsin, peppar, pumpa och lök
Läs mer om Dubbel Majskycklingbröstfilé med salsiccia, rosmarin, vitlök och råstekt potatis
Dubbel Majskycklingbröstfilé med salsiccia, rosmarin, vitlök och råstekt potatis
Läs mer om Cheddar-o spenatspäckad parmalindad Tvådelad kycklingfilé
Cheddar-o spenatspäckad parmalindad Tvådelad kycklingfilé
Läs mer om Buffalo Wings med koreansk dippsås
Buffalo Wings med koreansk dippsås
Läs mer om Asiatisk taco med majskycklingfärs