Recept

Thailändska salladswraps med kycklingfärs

4.6
(9)
Fantastiskt goda salladswraps med god het thailändska kycklingfärs.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 450 g Kycklingfärs
  • Olivolja och sesamolja
  • 2 st Vitlöksklyftor, hackade
  • 1 bit Ingefära, finhackad
  • 2 st Röda chili, urkärnade och hackade
  • 1 msk Brunt socker
  • 2 msk Fisksås
  • 1 msk Japansk soja
  • 0.5 st Lime, zest
  • 1 dl Limejuice
  • 2 st Hjärtsalladshuvud, fint plockade blad
  • 3 st Vårlökar, fint skivade
  • En handfull plockad koriander

Tillagning:

  1. Hetta upp oliv- och sesamolja i en wok. Fräs kycklingfärs tills den är klar.

  2. Tillsätt brunt socker, vitlök, ingefära, chilis och värm upp. Häll i soja, fisksås, limejuice och limezest och ta av från värmen.

  3. Lägg ut individuella salladsblad och fyll med färsblandningen. Garnera med vårlök och koriander och servera.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 4.6 / 5. Antal röster: 9

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Liknande recept

Parmesanpanerad Mästarfilé med grönkålspesto & sötpotatis

30min
3.5
(2)

Majskyckling­köttbullar med parmesan, persilja, vitlök och citron i tomatsås

40min
5
(1)

Asiatisk taco med majskycklingfärs

20min
5
(2)