Recept

Basilika & mandelbakad Tvådelad kycklingfilé m. olivfrittata

0
(0)
En härlig örtblandning läggs på kycklingfilén och tillagas i ugnen och serveras med Frittata och så goda rödbetor som har lagats i ugn.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 600 g Tvådelad kycklingfilé
  • 4 st Ägg
  • 2 msk Tapenade
  • 0.5 dl Vispgrädde
  • 2 st Skivor vitt bröd
  • 2 msk Parmesan, fint riven
  • 1 st Vitlöksklyfta, pressad
  • 0.5 dl Flagad mandel
  • 2 tsk Torkad basilika
  • 30 g Smält smör
  • 500 g Rödbetor, skalade och skurna i grova bitar
  • 2 dl Crème fraiche
  • 0.5 st Kruka gräslök, hackad

Tillagning:

  1. Blanda ägg, tapenade och vispgrädde, smaka av med lite peppar. Grädda smeten i en stor stekpanna, gärna teflon. Grädda ovansidan färdig i ugn på 200°C med grillelement. Låt svalna.

  2. Mixa vitt bröd, riven parmesan, vitlök, mandel och smält smör till en kryddpasta, smaka av med lite salt och peppar.

  3. Lägg kycklingskivorna i en smörad form och klappa på örtblandningen. Stek i ugn på 180°C i ca 10 min.

  4. Blanda rödbetorna med matoljan, salta och peppra. Lägg på en plåt och rosta på en plåt i ugn på 225°C i ca 30 min.

  5. Blanda crème fraichen med gräslöken och smaka ev. av med lite citron.

  6. Servera direkt med Frittata, rödbetorna och crème fraichen.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Tvådelad Kycklingfilé

Läs mer

Liknande recept

Festgratäng med blå och gröna druvor

40min
5
(1)

Helstekt majskyckling med rostad sallad av grönkål, potatis, dill, valnötter & broccoli

60min
4
(1)

Helstekt majskyckling med fänkål, honung & svartpeppar

60min
2
(8)