Recept

Sesampanerad kycklingfilé med goda tillbehör

4
(1)
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 600 g Tvådelad kycklingfilé
  • 4 port. Klyftpotatis
  • 0.5 dl Krossad ananas
  • 2 dl Gräddfil
  • 2 krm Sambal oelek
  • 0.5 dl Tonfisk på burk, fint hackad
  • 0.5 st Kruka koriander, hackad
  • 1 dl Sesamfrön
  • 3 st Tomater, tärnade
  • 0.5 st Gurka, tärningar
  • 1 st Mango, tärningar
  • 250 g Mozzarella, tärnad
  • Salt och peppar

Tillagning:

  1. Tillaga klyftpotatisen enligt anvisning eller gör egna klyftpotatis i ugn.

  2. Blanda ananas, gräddfil, sambal oelek, tonfisk och koriander. Smaka av med lite salt.

  3. Blanda tomaten, gurkan, mangon och mozzarellan i en skål med olivolja. Salta och peppra.

  4. Panera kycklingskivorna i sesamfrön och stek på medelhög värme tills de blivit gyllenbruna.

  5. Servera direkt med klyftpotatis, sås och sallad.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 4 / 5. Antal röster: 1

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Tvådelad Kycklingfilé

Läs mer

Liknande recept

Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries

40min
5
(1)

Parmesanpanerad majskycklingbröstfilé med krämig polenta och vitlöksbakade tomater

39min
4
(14)

Teriyaki kyckling med spenat & mango-sallad St. Agur och sesampotatis

30min
4.5
(11)

Spansk kycklingpaj

40min
4
(5)

Tvådelad kycklingfilé i asiatisk marinad & nudelsallad

30min
3.8
(4)

Mannerströms Thaikyckling med chili & lime

30min
3.8
(12)

Mannerströms Kycklingrullader fyllda med lök, persilja och bacon

30min
4.4
(37)

Mannerströms Kycklingbröst med äpple och calvados

30min
4
(12)

Mannerströms gula currykyckling

30min
4
(83)

Dubbel Majskyckling­bröstfilé med salsiccia, rosmarin, vitlök och råstekt potatis

60min
0
(0)