Recept

Kycklingrullader med bacon & parmesan

4.1
(7)
Rulladerna är fyllda med en blandning av smör, rosmarin och parmesanost - inlindad i bacon. Blir så gott och saftigt!
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 600 g Kycklinglårfilé
  • 1 pkt Bacon
  • 30 g Smör, smält
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 2 msk Olivolja
  • 2 dl Grädde
  • 2 st Skivor vitt bröd
  • 2 tsk Rosmarin, hackad
  • 100 g Parmesanost, riven
  • 150 g Bladspenat, färsk
  • 10 st Mandelpotatisar

Tillagning:

  1. Banka ut lårfiléerna.

  2. Mixa brödet, hälften av rosmarinen, smöret och hälften av parmesanen.

  3. Överlappa två lårfiléer och bred ut ett lager av rosmarinpastan. Rulla ihop och spänn rullen med plast, lägg i frysen 30 min.

  4. Linda dem därefter med bacon.

  5. Dela potatisen, pensla med oljan, strö på rosmarin. Baka i ugn 225°C i 35 min.

  6. Koka upp grädden med en krossad vitlöksklyfta och resten av parmesanen och mixa med en stavmixer.

  7. Stek kycklingrullen gyllenbrun och baka den sedan färdig i ugn på 125°C (kycklingen är klar vid 75 grader).

  8. Servera allt tillsammans med lättfräst bladspenat.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 4.1 / 5. Antal röster: 7

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Kycklinglårfilé

Läs mer

Liknande recept

Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör

40min
4.3
(45)

Honungsfilé med härlig potatis-och avokadosallad

30min
3.6
(5)

Grillad kycklingfilé med rosmarinstuvade champinjoner

35min
5
(1)

Mannerströms Thaikyckling med chili & lime

30min
3.8
(12)

Mannerströms gula currykyckling

30min
4
(83)

Kycklingrullader med äpple, purjo & dijonsenap

30min
3.5
(4)

Krämig kycklingsoppa

30min
0
(0)

Dubbel Majskyckling­bröstfilé med salsiccia, rosmarin, vitlök och råstekt potatis

60min
0
(0)

Dillkyckling

3
(2)

Citron, vitlök och sardellfyllt Majskycklingbröst

45min
4
(1)