Recept

Toscanska Kycklingrullader

3.8
(5)
Underbart goda kycklingrullader med färskost i en gräddig sås. Något att bjuda på nästa gång du får besök.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 16 st Skivor tunnskivad kycklingfilé
  • 150 g Philadephiaost
  • 0.5 dl Parmesanost, riven
  • 1 st Kruka Basilika
  • 1.5 dl Vitt vin
  • 3 dl Grädde
  • 0.5 st Grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 dl Vatten
  • 2 pkt Salladslök, skurna i bitar
  • 0.5 st Citron, klyftor
  • 1 st Chili, liten, strimlad
  • Salt och svartpeppar

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 200°C.

  2. Blanda Philadelphia och parmesanost. Lägg ut kycklingskivorna på en bänk, krydda med salt och peppar. Lägg ett basilikablad på varje skiva och fördela Philadelphiaosten i klickar på kycklingskivorna. Rulla till jämna rullader.

  3. Blanda grönsakerna på en plåt med 2 msk olivolja, salta och peppra. Rosta i ugnen 5-6 min.

  4. Bryn rulladerna, med skarven neråt, i stekpannan. Lägg över rulladerna på plåten med grönsakerna och tillaga 5 min i ugnen.

  5. Slå i vin och buljongtärning i stekpannan. Koka upp och tillsätt vispgrädden. Låt koka ihop 5 min och red ev med majsstärkelse.

  6. Hacka några basilikablad och tillsätt. Salta och peppra och arrangera som på bilden.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 3.8 / 5. Antal röster: 5

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Tunnskivad Kycklingfilé

Läs mer

Liknande recept

Grillad kycklingfilé med rosmarinstuvade champinjoner

35min
0
(0)

Örtpanerad kycklingfilé med potatis- och pumpamos smaksatt med parmesan och syrade rädisor

0
(0)

Kycklingrullader med äpple, purjo & dijonsenap

30min
5
(1)