Recept
Kycklingrullader med currysås, linser & blomkålssallad

Fräsch, nyttigt och gott med denna lins och blomkålssallad tillsammans med kycklingrullader.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 20min
Ingredienser
- 600 g Tunnskivad kycklingfilé
- Mango chutney
- Curry
- Smör
- Tandpetare av trä
- 400 g Kokosmjölk
- Salt och peppar
- 1 st Blomkålshuvud, stort, delat i stora delar
- 1 dl Röda linser, kokta
- 1 st Röd chili, mer om du vill ha starkare
- 2 st Salladslökar, fint strimlad
- 2 msk Brunt senapsfrö, rostade
- 2 msk God rapsolja
Tillagning:
-
Lägg ut kycklingskivorna på en stor skärbräda eller bricka. Salta & peppra. Stryk en tsk chutney på varje skiva. Rulla ihop och fäst med tandpetare.
-
Hetta upp en stekpanna och lägg i en rejäl klick smör. Bryn rulladerna så att de får fin färg på båda sidor.
-
Tillsätt 1 msk curry och kokosmjölk. Låt koka ihop på låg värme.
-
Dela blomkålen i stora bitar. Koka blomkålen i ca 2 min, låt rinna av. Blanda blomkål i en skål med linser, lök, chili & senapsfrö.
-
Smaka av med salt & peppar och servera med rulladerna.
