Recept

Kycklingrullader med currysås, linser & blomkålssallad

3
(2)
Fräsch, nyttigt och gott med denna lins och blomkålssallad tillsammans med kycklingrullader.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 600 g Tunnskivad kycklingfilé
  • Mango chutney
  • Curry
  • Smör
  • Tandpetare av trä
  • 400 g Kokosmjölk
  • Salt och peppar
  • 1 st Blomkålshuvud, stort, delat i stora delar
  • 1 dl Röda linser, kokta
  • 1 st Röd chili, mer om du vill ha starkare
  • 2 st Salladslökar, fint strimlad
  • 2 msk Brunt senapsfrö, rostade
  • 2 msk God rapsolja

Tillagning:

  1. Lägg ut kycklingskivorna på en stor skärbräda eller bricka. Salta & peppra. Stryk en tsk chutney på varje skiva. Rulla ihop och fäst med tandpetare.

  2. Hetta upp en stekpanna och lägg i en rejäl klick smör. Bryn rulladerna så att de får fin färg på båda sidor.

  3. Tillsätt 1 msk curry och kokosmjölk. Låt koka ihop på låg värme.

  4. Dela blomkålen i stora bitar. Koka blomkålen i ca 2 min, låt rinna av. Blanda blomkål i en skål med linser, lök, chili & senapsfrö.

  5. Smaka av med salt & peppar och servera med rulladerna.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 3 / 5. Antal röster: 2

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Tunnskivad Kycklingfilé

Läs mer

Liknande recept

Rosmarinstekt kycklingfilé med bulgursallad med vattenmelon & fetaost

25min
4
(1)

Mannerströms Grillade kycklingskivor med kapris, rödbetor, rödlök och bacon

20min
0
(0)

Grillad kycklingcarpaccio med hasselnötstekt sparris

20min
4
(1)