Recept

Citronglacerade kycklingskivor med Quinoasallad

5
(1)
Recept för alla citronälskare!
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 1 pkt Tunnskivad kycklingfilé färsk eller fryst
  • 4 st Citron, skal och saft
  • 0.5 dl Honung
  • 1 msk Smör
  • Salt, peppar & socker
  • 1 st Aubergine
  • 1 msk Crème fraiche
  • 2 dl Färdigblandad kycklingfond
  • 1 dl Kallpressad rapsolja
  • 2 msk Vitvinsvinäger
  • 4 port. Quinoa
  • Grönsaker: paprika, squash, fänkål, chili

Tillagning:

  1. Lägg auberginen på en bit folie och baka den i ugnen på 220 grader i 1 timme så att skalet blivit som en hård bränd yta.

  2. Medan auberginen bakas kokar man ihop citronjuicen, honungen och citronskalet tills hälften återstår.

  3. Salta och peppra kycklingen och fräs den försiktigt i smör. Tillsätt sedan citronglacen och låt småputtra. Vänd skivorna om och om igen tills de är ordentligt glacerade.

  4. Gröp nu ur innanmätet från auberginen och blanda det med crème fraiche, salt och peppar.

  5. Värm kycklingfonden, tillsätt vinäger och rapsolja. Smaka av med salt, peppar och lite socker.

  6. Koka quinoan efter anvisningar på paketet. Servera med kycklingen och grönsaker i bitar.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Tunnskivad Kycklingfilé

Läs mer

Liknande recept

Sambalfilé

30min
2.5
(2)

Kycklingrullader med currysås, linser & blomkålssallad

20min
1
(1)

Asiatisk kyckling och nudelsoppa med ingefära, shitake och purjolök

3.3
(3)