Recept

Citronglacerade kycklingskivor med Quinoasallad

5
(1)
Recept för alla citronälskare!
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 1 pkt Tunnskivad kycklingfilé färsk eller fryst
  • 4 st Citron, skal och saft
  • 0.5 dl Honung
  • 1 msk Smör
  • Salt, peppar & socker
  • 1 st Aubergine
  • 1 msk Crème fraiche
  • 2 dl Färdigblandad kycklingfond
  • 1 dl Kallpressad rapsolja
  • 2 msk Vitvinsvinäger
  • 4 port. Quinoa
  • Grönsaker: paprika, squash, fänkål, chili

Tillagning:

  1. Lägg auberginen på en bit folie och baka den i ugnen på 220 grader i 1 timme så att skalet blivit som en hård bränd yta.

  2. Medan auberginen bakas kokar man ihop citronjuicen, honungen och citronskalet tills hälften återstår.

  3. Salta och peppra kycklingen och fräs den försiktigt i smör. Tillsätt sedan citronglacen och låt småputtra. Vänd skivorna om och om igen tills de är ordentligt glacerade.

  4. Gröp nu ur innanmätet från auberginen och blanda det med crème fraiche, salt och peppar.

  5. Värm kycklingfonden, tillsätt vinäger och rapsolja. Smaka av med salt, peppar och lite socker.

  6. Koka quinoan efter anvisningar på paketet. Servera med kycklingen och grönsaker i bitar.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Tunnskivad Kycklingfilé

Läs mer

Liknande recept

Parmesanpanerad majskycklingbröstfilé med krämig polenta och vitlöksbakade tomater

39min
3.9
(8)

Souvlaki kyckling med tomat & bönsallad samt fetaost

25min
5
(1)

Röd kycklingsoppa

30min
3.8
(9)

Chili och paprika kyckling med en kall chilisås

30min
0
(0)

Kycklingstroganoff

20min
3.4
(18)

Kycklingrullader med äpple, purjo & dijonsenap

30min
3.5
(4)

Kyckling Kiev

1
(2)

Kryddiga kycklingspett med tomat och kikärtor

30min
0
(0)

Korvspäckad kycklingfilé med garlic rise

5
(1)

Ungsgratinerad kyckling med rökt sidfläsk

30min
4.3
(4)